Haluatko osallistua puolisoneuvolan pilotointiin?

Julkaistu: 17.9.2021 11:15
Päivitetty: 17.9.2021 11:11

​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) neuvolapalveluja ja perheneuvontaa kehitetään Yhteinen tulevaisuus – tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus Etelä-Karjalassa -hankkeen avulla. Tavoitteena on huomioida perheiden isät ja kumppanit jatkossa paremmin neuvolatoiminnan yhteydessä sekä kehittää heille suunnattua toimintaa neuvolassa. Puolisoneuvolan pilotointi on alkanut kaikissa Eksoten neuvoloissa ja jatkuu ensi vuoden puolelle. 

Puolisoneuvolapilotti on suunnattu ensimmäistä lasta odottavien perheiden isille tai perheen toiselle vanhemmalle. Puolisoneuvolakäynti voidaan toteuttaa paikan päällä tai etävastaanottona. Puolison omalla neuvolakäynnillä keskustellaan odotusajan kokemuksista, valmistautumisesta muuttuvaan elämäntilanteeseen sekä lapsen hoitoon, kehitykseen ja kasvatukseen liittyvistä asioista. Lisäksi tehdään tarvittavia terveydentilan mittauksia (kuten verenpaine) ja keskustellaan terveystottumuksista sekä muista mieltä askarruttavista asioista. Tarvittaessa terveydenhoitaja voi käynnin yhteydessä ohjata esimerkiksi hyvinvointivalmentajalle tai muiden palvelujen piiriin. Käynnit ovat yksilöllisiä, jolloin käyntien sisältö voi vaihdella. 

Puolisoneuvolasta on menossa kysely, jolla kerätään asiakkaiden toiveita käynnin sisällöstä. Kysely on avoinna 30.9.2021 asti. Pääset vastaamaan tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/5D76E6232DE5AD4A​​

Pilotoinnissa kerätyn asiakasymmärryksen perusteella tulevalle hyvinvointialueelle muotoillaan uusi, käyttäjien tarpeisiin vastaava puolisoneuvolapalvelu. 

Eksoten neuvolapalvelut on myös mukana järjestöjen neuvolatoimintaa kehittävissä toiminnoissa, kuten esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa yhteistyössä toteutettavissa Odottavien olohuone ja Iskäkahvit etätapahtumissa Zoomissa. 

Kiinnostuitko? Varaa aika tai kysy lisää puolisoneuvolasta tai muista neuvolatoimintaan liittyvistä asioista omalta terveydenhoitajalta tai ole yhteydessä neuvolan puhelinpalveluun p. 05 352 8502 ma-pe 7-20.

Ystävällisin terveisin,

Yhteinen tulevaisuus – tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus Etelä-Karjalassa –hanke 
Paula Soukkio, projektipäällikkö, paula.soukkio@eksote.fi 
Laura Olkkonen, projektityöntekijä, laura.olkkonen@eksote.fi


Share