Koronapandemia aiheuttaa monille huolta - hae apua!

Julkaistu: 31.3.2021 12:00
Päivitetty: 31.3.2021 11:20

Kaikille avoinna olevast​a Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, op​paita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. 

Siirry Mielenterveystalon sivuille: https://www.mielenterveystalo.fi/

Eksoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen päivystys- ja palvelunumero (24/7)
puh. 05 352 4610.


Koronahuoli-chat

Osoitteessa www.mielenterveystalo.fi sijaitsee myös Milli, virtuaalinen apuri. Millin kautta pääsee myös chattaamaan ammattilaisen kanssa Koronahuoli-chattiin.  

Koronapandemia aiheuttaa monille esim. stressiä sekä ahdistusta. Monilla voi olla myös huolia toimeentuloon liittyen tai miten pärjää perheen kanssa muuttuneessa tilanteessa.

Koronahuoli-chat on kaikille suomalaisille avoin, maksuton, kahdenkeskeinen chat. Se on HUSin tuottama Mielenterveystalossa toimiva tukipalvelu. Chatissa asioidaan anonyymisti, eikä siitä muodostu hoitosuhdetta. Chatissa vastaavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset HUS Psykiatriasta.

Chatissa saa apua koronapandemian aiheuttamiin mielen oireisiin kuten ahdistuneisuuteen, unettomuuteen ja stressiin. Lisäksi chatissa saa neuvoja elämäntilanteeseen liittyviin huoliin, kuten taloudelliseen pärjäämiseen, asumiseen, lasten tai läheisen vointiin, päihteiden käyttöön tai lähisuhdeväkivaltaan. 

Chat on avoinna arkisin ma–to 12–16 ja pe 12–15.Share