Imatralla kriisiapua tarjotaan edelleen mielenterveyspäivystyksessä ja kävelykadulla

Julkaistu: 5.12.2016 16:20
Päivitetty: 5.12.2016 16:20

Imatran eilisen kriisin jälkipuintityö on käynnistynyt. Sekä omaiset että kriisitukeen osallistuneet työntekijät ovat saaneet apua. Myös muut apua tarvitsevat tahot on kartoitettu. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) vastaa jälkipuinnin johtamisesta.

Imatralla kriisitukipiste on avoinna vielä tänään klo 18 saakka Olavinkulmassa seurakunnan tiloissa (Olavinkatu 13, 55100 Imatra). Itsenäisyyspäivänä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun katupartiointi kiertää kävelykatu Koskenpartaalla klo 14–18.

Eksoten mielenterveyspalvelujen päivystys tukee Imatralla numerossa 040 577 9707 ja koko Etelä-Karjalan alueella joka päivä ympäri vuorokauden numerossa 05 352 4610. Sosiaalipäivystykseen saa yhteyden hätäkeskuksen kautta numerossa 112.

Eksoten opiskeluhuollon henkilökunta on ollut tänään tukena Imatran kouluissa. Tilanne kouluissa on ollut rauhallinen. Aikuiset ovat olleet läsnä ja keskusteluapua on tarjottu lapsille ja opiskelijoille, jotka ovat sitä tarvinneet. Yhteistyö koulujen kanssa on sujunut hyvin ja koulut ovat informoineet erikseen, jos on ollut erityisen avun tarvetta. Myös itsenäisyyspäivän jälkeen opiskeluhuolto on käytössä kouluissa ja työskentelyä jatketaan tarpeen mukaan sekä ryhmien että yksittäisten oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa. Lisäresursseja on saatu lasten ja nuorten alkuarvioinnin ja nuorisopsykiatrian tiimeiltä.​Share