Terveystalo tuottaa Eksoten silmäyksikön palvelut huhtikuun alusta

Julkaistu: 29.3.2016 10:30
Päivitetty: 29.3.2016 10:31

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on ulkoistanut Etelä-Karjalan keskussairaalan silmäyksikön toiminnot kokonaisuudessaan Terveystalolle 1.4.2016 alkaen. Terveystalo vastaa silmäyksikön toiminnasta ja tuotannosta vähintään neljän vuoden ajan. Eksoten ulkoistama silmäyksikkö on Suomessa ensimmäisiä keskussairaalan sisällä olevia yksiköitä, joita operoi yksityinen toimija.

Terveystalo tuottaa Etelä-Karjalan keskussairaalan tiloissa ensisijaisesti julkista palvelua Eksoten alueen potilaille. Yksikössä tuotetaan vaativaa ja laaja-alaista keskussairaalatasoista silmäkirurgiaa sekä vastaanotto-, päivystys- ja silmälaboratoriopalveluja. 

– Terveystalo tarjoaa Eksoten silmäyksikössä myös uusia julkisia palveluja, jotka mahdollistavat sen, että aiempaa suurempi osa alueen silmäpotilaista pystytään hoitamaan Lappeenrannassa, kertoo Terveystalon silmätautien erikoisalajohtaja Tiina Leivo.

Silmäyksikön yksikönjohtajana ja ylilääkärinä toimii silmätautien erikoislääkäri, FM Heidi Hietamies. 

Silmäyksikön asiakasmaksut vuodelle 2016 säilyvät ennallaan. Silmäyksikkö on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8−16. Yhteystietoihin ei tule muutoksia.

Eksote haki strategista kumppania tuottamaan keskussairaalan silmätautien poliklinikan ja toimenpideyksikön palvelut. Kumppanuus turvaa ja myöhemmin myös kehittää Eksoten järjestämisvastuulle kuuluvia silmätautien sairaalapalveluja. Jatkossa Terveystalo voi tarjota Eksoten silmäyksikössä palveluja myös itse maksaville asiakkaille.

Terveystalolla on silmäpalveluja 16 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalo tuottaa laaja-alaisesti silmäpalveluja yksityis- ja työterveysasiakkaiden lisäksi myös julkisen ja kolmannen sektorin potilaille.​Share