Uusi vapaaehtoistyön palvelu Lappeenrantaan

Julkaistu: 13.8.2018 10:00
Päivitetty: 13.8.2018 13:40
​​Lappeenrannan alueella on alkanut uusi toiminta vapaaehtoistyön koordinoimiseksi. Toiminnassa ovat mukana Lappeenrannan kaupunki, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hoivapalvelut, Lappeenrannan ev.lut. seurakunnat sekä paikalliset järjestöt. Vapaaehtoistyötä tullaan organisoimaan jatkossa Vapaaehtoistyo.fi -palvelun kautta. 

Vapaaehtoistyo.fi yhdistää Lappeenrannan alueen vapaaehtoistehtävien tarjoajat ja tekijät. Palvelun avulla niin yksittäiset asukkaat kuin erilaiset yleishyödylliset yhteisöt voivat maksutta olla toistensa löydettävissä yhdestä paikasta. Eksoten vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Riia Karels uskoo palvelun helpottavan vapaaehtoistyön organisointia sekä avaavan käyttäjille uusia mahdollisuuksia.

- Palvelun avulla vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat ilmoittautua jo avoinna oleviin vapaaehtoistehtäviin. Jos sillä hetkellä ei tehtäviä ole tarjolla, voi vapaaehtoiseksi rekisteröityä omien kiinnostuksen kohteiden ja taitojen mukaan. Koordinaattorit ottavat sitten yhteyttä vapaaehtoiseen sopivan työtehtävän ilmaantuessa. 

Verkossa toimiva palvelu ei syö perinteisiä vapaaehtoistyön organisoinnin muotoja, vaan kukin vapaaehtoistyöstä kiinnostunut voi jatkossakin olla suoraan yhteydessä vapaaehtoistyötä tarjoa​viin toimijoihin. Vapaaehtoistyön tuominen yhden verkkosivun alle helpottaa kuitenkin erityisesti niitä organisaatioita, joiden toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen. 

​Lappeenrannan kaupunki tukee vapaaehtoistyön kehittämistä kustantamalla Vapaaehtoistyo.fi -palvelun kokeilujakson. Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natunen toivoo, että järjestöt saavat toimintaansa helpotusta järjestelmän kautta, ja että avuntarvitsijat ja -antajat löytävät toisensa helpommin. 

- Esimerkiksi SPR:n Piristäjät ovat olleet erittäin kiinnostuneita verkkopalvelun tarjoamista mahdollisuuksista toiminnan pyörittämisen apuvälineenä, toteaa Natunen.

Lappeenrannan ev.lut. seurakunnan puolesta yhteistyötä on ollut rakentamassa kansainvälisen vastuun sihteeri Jari Berg. Berg on erityisen mielissään siitä, että kaupunki, Eksote ja kirkko ovat lähteneet omalta osaltaan ennakkoluulottomasti mukaan yhteistyöhön ja vapaaehtoistyön kehittämiseen Lappeenrannassa. 

- Olemme nyt kaikki saman katon alla ja yhteistyö on ollut erittäin toimivaa pilotoinnin aikana, kiittelee Berg.

Lappeenrannan Vapaaehtoistyo.fi on mukana myös Kansalaistoiminnan Fiestassa 18. elokuuta, jossa esitellään palvelua ja kerrotaan yleisesti yhteistyön muodoista kansalaistoiminnassa. 

- Tervetuloa juttelemaan joko Vapaaehtoistyo.fi:stä tai muuten vain moikkaamaan meitä teltallemme Marianaukiolle, kutsuvat Natunen, Karels ja Berg yhteistuumin. Lisätietoja:

Sanna Natunen, hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö
etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi / 040 522 9373

Riia Karels, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
etunimi.sukunimi@eksote.fi / 040 139 0366Share