Akuuttigeriatrinen kuntoutus -osasto aloittaa Etelä-Karjalan keskussairaalassa 29 lokakuuta

Julkaistu: 26.10.2018 14:00
Päivitetty: 26.10.2018 14:30
​Akuuttigeriatrinen kuntoutus -osasto aloittaa Etelä-Karjalan keskussairaalassa 29.10.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) kuntoutuskeskuksen 22-paikkainen akuuttigeriatrinen kuntoutus -osasto aloittaa toimintansa ma 29.10.2018 Etelä-Karjalan keskussairaalan F-siiven ensimmäisessä kerroksessa. Sisäänkäynti päärakennuksen F-siipeen tapahtuu Valto Käkelän kadun puolelta (ovi​ 2).

Osaston toiminnan tavoitteena on tehokkaasti hoitaa ja kuntouttaa kotikuntoiseksi iäkkäitä potilaita, joiden toimintakyky on nopeasti heikentynyt akuutin sairauden tai vamman vuoksi. Uuden kuntoutusosaston aloittaessa toimintansa Armilan kuntoutuskeskuksen osasto 5 lakkautetaan 28.10.2018.

Potilaat tulevat akuuttigeriatrinen kuntoutus -osastolle ensisijaisesti päivystyksen kautta. Toiminnan lähtökohtana on kokonaisvaltainen geriatrinen arviointi, joka tarkoittaa potilaan toimintakyvyn ja siihen vaikuttavien ongelmien sekä elinympäristön ja sosiaalisten verkostojen kartoittamista. Potilaiden hoidosta ja kuntoutuksesta vastaa kaksi moniammatillista tiimiä.

Kotiutuksen suunnittelu alkaa heti potilaan tullessa osastolle yhteistyössä potilaan, läheisen sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kotiutus toteutetaan tarvittaessa kotihoidon, kotikuntoutuksen ja tehostetun kotisairaanhoidon kanssa. Tavoitteena on kotiutuminen noin viikon sisällä.Share