Eksote opettaa elvytystaitoja Lappeenrannassa 20.9.

Julkaistu: 13.9.2018 8:15
Päivitetty: 13.9.2018 8:20
​​Eksoten ensihoito ja Kaakkois-Suomen Sydänpiiri ry antavat maksutonta elvytyskoulutusta torstaina 20.9. kello 10–14 Lappeenrannan Prismassa.

Non stop -tilaisuudessa harjoitellaan elvytystä käytännössä sekä tutustutaan ammattilaisen opastuksella defibrillaattoriin eli sydäniskuriin. Sydämen rytmihäiriön hoitokeinona käytettävä laite on yleistynyt julkisissa tiloissa ja on kenen tahansa käytettävissä.

– Osaatko elvyttää? Jokainen on tervetullut kertaamaan ja harjoittelemaan omia elvytystaitojaan. Peruselvytystaitojen ylläpitäminen on kansalaisvelvollisuutemme, muistuttaa palvelupäällikkö Jan-Erik Palviainen Eksotelta.

Tapahtumassa jaetaan tietoutta myös sydänterveydestä. Vastaava tapahtuma järjestettiin Lappeenrannassa viime joulukuussa ja Imatralla helmikuussa, ja ne pysäyttivät runsaasti väkeä. 

Tarvittavien elvytystaitojen osaaminen on hyvin tärkeää hätätilanteessa, sillä ensimmäiset minuutit ovat ratkaisevia. Välitön tunnistaminen ja oikeat ensiaputoimet antavat potilaalle mahdollisuuden selviytyä. Share