Eksoten avoin yleisöluento 16.5.: Muistisairaudet ja niiden ennaltaehkäisy

Julkaistu: 9.5.2018 8:40
Päivitetty: 9.5.2018 8:47
​Eksote järjestää kevään 2018 aikana yleisölle avoimen luentosarjan Kehruuhuoneella Lappeenrannassa. Viimeinen luentoilta pidetään keskiviikkona 16.5., jolloin teemana muistisairaudet. Yleisöllä on vapaa pääsy tilaisuuteen. Tilaisuutta voi seurata myös netissä.

Luentosarjan viimeinen ilta pidetään keskiviikkona 16.5. kello 18 alkaen Kehruuhuoneella (Kristiinankatu 20, Lappeenranta). Teemana on muistisairaudet. 

Muisti pätkii kaikilla, ja se ei yleensä ole merkki muistisairaudesta. Miten muistisairauksia voi tunnistaa ja ennaltaehkäistä? Oireista tulee huolestua siinä vaiheessa, jos oire on pitkäaikainen tai luonteeltaan etenevä. Tällöin muistiselvittelyihin tulisi hakeutua mahdollisimman nopeasti. Muistisairauksien hoito ja kuntoutus on sitä vaikuttavampaa mitä varhaisemmassa vaiheessa ne päästään aloittamaan.

Luennoitsijana on geriatri Laura Majander Eksotesta. Luennon jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Tilaan mahtuu noin 150 henkeä. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata myös kotoa tietokoneen välityksellä. Linkki löytyy ennen tapahtumaa Eksoten verkkosivuilta www.eksote.fi.Share