Eksoten avoin yleisöluento 16.4.: Mitä tarkoittaa valinnanvapaus sotessa?

Julkaistu: 13.4.2018 8:40
Päivitetty: 13.4.2018 8:51
​​Eksote järjestää kevään 2018 aikana yleisölle avoimen luentosarjan Kehruuhuoneella Lappeenrannassa. Neljäs luentoilta pidetään maanantaina 16.4., jolloin teemana on valinnanvapaus sote-palveluissa. Yleisöllä on vapaa pääsy tilaisuuteen.

Luentosarjan neljäs ilta pidetään maanantaina 16.4. kello 18 alkaen Kehruuhuoneella (Kristiinankatu 20, Lappeenranta). Teemana on valinnanvapaus. 

Mitä valinnanvapaus sotessa tarkoittaa? Kiinnostaako henkilökohtainen budjetointi?

Valinnanvapaudella tarkoitetaan asiakkaan oikeutta valita itse, mistä hän saa sosiaali- ja terveyspalveluja. Julkisesti rahoitettuja sosiaali- ja terveyspalveluja voisivat jatkossa tarjota asiakkaalle julkiset, yksityiset ja kolmannen sektorin toimijat, kuten järjestöt ja säätiöt. Tavoitteena on, että asiakas pääsisi nopeammin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön vastaanotolle ja muihin palveluihin. 

Henkilökohtaisessa budjetoinnissa tavoitteena on asiakkaan osallisuuden, itsemääräämisoikeuden ja valinnanvapauden tukeminen ja lisääminen. Asiakas kohdataan kumppanina, joka kykenee omaa elämäänsä ja palvelujaan koskeviin valintoihin ja suunnitteluun.

Luennoitsijoina ovat kehitysjohtaja, muutosagentti​ Merja Tepponen ja perhepalvelujen johtaja Riitta Hakoma Eksotesta. Luennon jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Tilaan mahtuu noin 150 henkeä. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata myös kotoa tietokoneen välityksellä. Linkki löytyy ennen tapahtumaa Eksoten verkkosivuilta www.eksote.fi.

Luentosarjassa kuullaan joka kuukausi yhtenä iltana asiantuntijaa valitusta aiheesta. Toukokuun illassa käsitellään muistisairauksia keskiviikkona 16.5. kello 18 alkaen Kehruuhuoneella. Share