Eksoten hyvinvointi-ilta vuorotyötä tekeville 26.9.

Julkaistu: 18.9.2018 10:00
Päivitetty: 18.9.2018 9:27

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) järjestää 26. syyskuuta hyvinvointi-illan vuorotyötä tekeville Kehruuhuoneella Lappeenrannassa. Illan ohjelmassa on luentoja ravitsemuksesta ja unesta vuorotyötä tekevän näkökulmasta.

Hyvinvointi-ilta pidetään keskiviikkona 26.9. kello 16–19 Kehruuhuoneella (Kristiinankatu 20, Lappeenranta).

Miten voi syödä säännöllisesti, kun on yövuoro ja kiire töissä? Liikkumaan ei ehdi, eikä jaksa, kun iltavuorosta on mentävä suoraan aamuun. Unetkin jäävät välillä olemattomiksi ja tulee syötyä väsymykseensä.

Hyvinvointi-ilta tarjoaa vinkkejä vuorotyössä jaksamiseen. Luennoitsijoina ovat ensihoitaja Mirkka Tanhuanpää, ravitsemusterapeutti Jonna Alhonen sekä sairaanhoitaja Tuija Halko-Liukkonen Eksotesta. Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen puhuu aiheesta työliikenne ja väsymys liikenteessä. Luennon jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Tilaan mahtuu noin 150 henkeä.

Ilta järjestetään osana VESOTE-hanketta, joka vahvistaa ja kehittää sosiaali- ja terveydenhuollossa vaikuttavaa ja tavoitteellista elintapaohjausta. Hankkeen kehittämistoimet painottavat liikkumista, ravitsemusta ja unta. Lopullisena hankkeen päämääränä on, että suomalaiset lisäävät liikkumista, syövät monipuolisesti ja terveellisesti sekä nukkuvat paremmin. VESOTE on yksi STM:n rahoittamista hallituksen kärkihankkeista. ​
Share