Eksoten kausi-influenssarokotukset alkavat lokakuun lopussa

Julkaistu: 25.10.2018 9:00
Päivitetty: 25.10.2018 9:35
​Eksoten kausi-influenssarokotukset alkavat lokakuun lopussa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kannustaa jälleen maakuntalaisia ottamaan maksuttoman kausi-influenssarokotteen. Rokote kannattaa ottaa myös silloin, jos omassa lähipiirissä on henkilö, jolla on suurentunut riski sairastua vakavaan influenssaan. 

Joukkorokotukset aloitetaan lokakuun lopulla ja niitä annetaan rokotusaikataulun mukaan joulukuulle asti. Kausi-influenssarokotuksia annetaan Eksoten terveys- ja hyvinvointiasemilla, Malla- ja Mallu-autossa, Iso apu -palvelukeskuksissa, neuvoloissa ja kouluissa sekä opiskelijoiden terveyspalveluissa. 

Kaikkien toimipisteiden rokotusaikataulut ja -paikat on koottu Eksoten sivustolle www.eksote.fi/rokotukset 

Suomessa maksuttomaan influenssarokotteeseen on oikeutettu muun muassa jokainen 65 vuotta täyttänyt, sairautensa tai hoitonsa takia riskiryhmään kuuluva, kaikki 6 kuukauden–6 vuoden ikäiset lapset, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden (kuten ikääntyneiden ja vastasyntyneiden) lähipiiri, raskaana olevat naiset ja varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset. Maksuttoman rokotteen saantiin riittää oma ilmoitus.

− Jotta rokottaminen etenee sujuvasti, olisi asiakkaan hyvä pukeutua niin, että käsivarren saa helposti esiin. Rokotuksissa pitää esittää myös Kela-kortti, muistuttaa palvelupäällikkö Satu Simolin.

Neuvoloiden joukkorokotuspäivä on maanantai 29.10. ja 10.12. Opiskelijoiden terveyspalveluissa rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta 6. marraskuuta alkaen. Sen sijaan riskiryhmiin kuuluvat esikoululaiset ja peruskoululaiset saavat influenssarokotteen vain ajanvarauksella koulunsa terveydenhoitajalta.

Malla-ja Mallu-autossa rokotukset aloitetaan maanantaina 29. lokakuuta. Terveys- ja hyvinvointiasemilla rokotuksen saa ilman ajanvarausta 12. marraskuuta alkavalla viikolla. Poikkeuksina ovat Korvenkylän ja Lauritsalan toimipisteet, joissa rokotetaan jo 29.10. 

Influenssan oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin flunssan eli nuhakuumeen. Influenssassa erityisesti kuume ja lihassäryt ovat keskimäärin ankarammat ja voivat vakavimmillaan johtaa sairaalahoitoon. Kansallisen rokotusohjelman kausi-influenssarokottei​ta on käytetty Suomessa jo 50 vuoden ajan. Kausi-influenssarokotteissa ei ole tehosteainetta. 

Lisätietoja: Satu Simolin, palvelupäällikkö, terveysasemien vastaanotot, puh. 040 749 6247, satu.simolin@eksote.fi 

Hanna Turunen, palvelupäällikkö, terveysasemien vastaanotot, puh. 040 545 7990, hanna.m.turunen@eksote.fi 


Share