Eksoten psykososiaaliselle kuntoutukselle uusi vuokrakohde Lappeenrannasta 1.7. alkaen

Julkaistu: 2.5.2018 10:00
Päivitetty: 2.5.2018 9:45

​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on tehnyt 1.7. alkaen vuokrasopimuksen kohteesta, johon tulee psykososiaalisen kuntoutuksen palveluita. Osoitteessa Mattilantie 1 tulee toimimaan tilapäismajoitus Tilma sekä tukiasuntoja, joissa asiakas saa erilaisia kuntouttavia palveluja edetäkseen itsenäiseen asumiseen. Kohteeseen on myös suunniteltu kokeiluluontoisesti yömajatoimintaa. 

Eksoten psykososiaalisen kuntoutuksen uusi vuokrakohde sijaitsee osoitteessa Mattilantie 1, Lappeenranta. Vuokranantaja on Kaakkois-Suomen Liiketilat Oy. Vuokrakohteessa on yhteensä 745 m2 kahdessa erillisessä rakennuksessa. Päärakennuksessa on 12 asuinhuonetta kahdessa kerroksessa ja saman pihapiirin rivitalossa​ on neljä asuinhuonetta sekä tilat myös mahdolliselle yömajatoiminnalle. 

Uusi Mattilantien vuokrakohde korvaa Eksoten kaksi nykyistä, huonokuntoista kohdetta; Saimaanharjun rivitalot B1 ja B2 sekä tilapäismajoitus Tilman osoitteessa Yllikkälänraitti 80. Tilma on tarkoitettu äkillisen asunnottomuuden kohdatessa tilapäiseen, lyhytaikaiseen majoitukseen. Tullessaan tilapäismajoitukseen asiakas sitoutuu ottamaan vastaan psykososiaalista tukea. Tukiasunnot tulevat pitempiaikaiseen käyttöön, jossa asiakas saa kuntouttavan asumispalvelun lisäksi erilaisia kuntouttavia palveluja edetäkseen itsenäiseen asumiseen. Yömajatoiminta on alkuun suunnitteilla kokeiluluontoisena toimintana. 

Vuokra-aika Mattilantie 1:ssä alkaa 1.7.2018 tai kun tilat ovat vapautuneet ja luovutuskunnossa. Eksote tekee tiloihin vielä arvion remonttitarpeesta ja muutto tapahtuu sen myötä portaittain.
Share