Eksoten uusi vammaispalvelujen toimintakeskus on valmistumassa loppuvuodesta 2018 ja toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa

Julkaistu: 20.4.2018 9:00
Päivitetty: 20.4.2018 9:00

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) vammaispalvelut saa uusia toimitiloja VPK-talon tontille Sav​onkatu 2:een valmistuvaan kiinteistöön. Eksote vuokraa uudesta Savonkatu 2 B-talosta tiloja, joihin tulee päivä- ja työtoimintakeskus, työvalmennuksen​ ja tuetun asumisen toimisto sekä lyhytaikaisen asumisen yksikkö lapsille ja nuorille. Lisäksi kiinteistöstä on varattu viisi asuntoa tuetun asumisen asiakkaiden vuokrattaviksi. 

Nykyinen toimintakeskus Taiska, jossa järjestetään päiväaikaista toimintaa vammaisille henkilöille, siirtyy Taipalsaaren sairaalan väistötiloista Savonkadun yksikköön. Uuteen kiinteistöön tulee myös lasten lyhytaikaisen asumisen ryhmäkoti, joka palvelee omaishoitoperheiden lisäksi myös niitä lapsia, jotka eivät voi osallistua varhaiskasvatusryhmään. 

Vammaispalvelut ja omaishoito tekevät tiivistä yhteistyötä toiminnan suunnittelussa uusiin tiloihin. Omaishoitoperheitä on myös otettu mukaan uuden yksikön suunnitteluun. Myöhemmässä vaiheessa mukaan linkittyvät mm. lapsiperhepalvelut sekä varhaiskasvatus. 

Arjen tukikeskus Artun toiminta laajenee viidellä asunnolla. Kohteeseen tulee myös asumisen ohjaajien työtilat. Tuetun asumisen asiakkaita Eksoten omassa toiminnassa on tällä hetkellä kaikkiaan 160. Tuetussa asumisessa arjen tukena hyödynnetään myös hyvinvointiteknologiaa kuten kuvapuheluyhteyksiä sekä lähinaapuritoimintaa. Tuetun asumisen osuus vammaispalvelujen asumispalveluissa tulee lähivuosina edelleen kasvamaan. 

Päivä- ja työtoimintakeskuksen tiloja voidaan hyödyntää ilta-aikoina ja viikonloppuisin asiakkaiden vapaa-ajantoimintoihin. Tuetun asumisen asiakkaille voidaan järjestää esimerkiksi kerhotoimintaa toimitiloissa. Toimintakeskuksen uusi sijainti keskustassa tukee myös päiväaikaisten toimintojen sisällöllistä uudistamista. 
 Share