Eksoten vammaisten ja iäkkäiden asiakkaiden kuljetuspalvelumatkat tilataan keskitetystä palvelunumerosta

Julkaistu: 9.7.2018 8:50
Päivitetty: 9.7.2018 8:55
Eksote on kilpailuttanut tilausvälityskeskuspalvelun ja kiireettömät henkilökuljetukset. Kilpailutuksen myötä kuljetuspalveluiden tilaaminen ja asiakaspalautteiden vastaanotto keskitetään yhteen palvelunumeroon. Uusi toimintamalli otettiin käyttöön ammattilaisten tilaamien kuljetusten osalta 4.6. alkaen porrastetusti. Asiakkaiden tilaamat matkat siirtyvät uuteen toimintamalliin 30.7. alkaen. 

Uusi toimintamalli koskee sekä ammattilaisten että asiakkaiden tilaamia vaikeavammaisten ja iäkkäiden, sosiaalihuoltolain perusteella myönnettäviä kiireettömiä kuljetuspalvelumatkoja. Kuljetuspalvelumatkat tilataan keskitetystä tilausnumerosta 30.7. alkaen. Tekstiviestitilauksia varten on oma numero:
Tilausvälityskeskus, puhelintilaukset ja asiakaspalvelu p. 05 420 71545
Tilausvälityskeskus, tekstiviestitilaukset p. 050 350 0148.

Ohjeet asiakkaille postitetaan tällä viikolla

Asiakkaille postitetaan toimintaohjeet 9.7. alkavalla viikolla ja ne löytyvät myös Eksoten verkkosivuilta: www.eksote.fi/sosiaalipalvelut/kuljetuspalvelut. 

Asiakas voi tilata yhden tai useamman matkan kerrallaan joko puhelimitse tai tekstiviestillä. Soittaminen ja tekstiviestin lähettäminen maksavat asiakkaan puhelinliittymän mukaisen paikallis- tai matkapuhelinmaksun. Ensimmäinen tilaus tulee kuitenkin tehdä soittamalla tilausvälityskeskukseen. 

Uuden liikennepalvelulain myötä taksien päivystysvelvoite poistuu, mikä voi kuljetusten käynnistämisvaiheessa vaikuttaa palvelujen saatavuuteen alueellisesti tai eri vuorokauden aikoina. Asiakkaita pyydetäänkin tekemään tilaukset mahdollisimman ajoissa, mielellään jo matkustamista edeltävänä päivänä. 

Eksoten kuljetuspalvelutuottajaksi pääsee mukaan koko ajan tekemällä osallistumishakemuksen. Kaikki järjestelmään hyväksytyt palveluntuottajat voivat tehdä ​tarjouksen seuraavalla tarjouskierroksella, joka koskee palvelua 1.1.2019 alkaen. Järjestelmään hyväksytyillä 25 palveluntuottajilla on myös mahdollisuus lisätä kalustoa asiakkaiden tarpeen mukaan. Share