Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen ruuhkaa tasapainotetaan henkilöstösiirroin, terveysasemia ei tarvitse sulkea

Julkaistu: 3.8.2018 13:00
Päivitetty: 3.8.2018 12:24

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen muutto uuteen K-siipeen, Armilan terveysaseman päivystyksellisten potilaiden siirto uuteen päivystykseen ja helleaalto aiheuttivat ruuhkan keskussairaalan päivystykseen. 

Keskussairaalan akuuttipäivystyksen ja yleislääketieteen päivystyksen toiminnot turvataan siirtämällä Eksoten omaa hoitohenkilökuntaa muista toimipisteistä päivystyspoliklinikalle. Opiskeluterveyden työntekijöitä pyritään saamaan avoterveydenhuoltoon, jolloin terveysasemilta on mahdollista siirtää sairaanhoitajia päivystykseen. Eksoten ensihoitajia ja liikkuvia päivystysyksiköitä hyödynnetään päivystyksen ruuhkan purkamisessa mahdollisuuksien mukaan. Myös Etelä-Karjalan keskussairaalan sisällä hoitohenkilökuntaa siirretään tarvittaessa päivystykseen.

Eksoten terveys- ja hyvinvointiasemia ei tarvitse tässä tilanteessa sulkea eikä muitakaan päivystyksellisiä palveluja ole tarpeen rajoittaa. Eksoten vakituista henkilöstöä palaa viikolla 32 kesälomilta töihin, mikä auttaa hoitohenkilökunnan resurssien tasapainottamisessa kriittisimpiin palveluihin.

Lisätietoja:
Pentti Itkonen, toimitusjohtaja, Eksote, p. 050 387 7600


Share