Etelä-Karjalan keskussairaalan uuden K-siiven vesivahinko viivästyttää muuttoja vain vähän

Julkaistu: 7.5.2018 9:00
Päivitetty: 7.5.2018 9:08
Etelä-Karjalan keskussairaalan uudessa K-siivessä Lappeenrannassa tapahtui iso vesivahinko illalla 25.4. Putkiliitos petti sairaalan K-siiven neljännessä kerroksessa normaalissa käyttöönottoon liittyvässä painkokeessa. Onnettomuus viivästyttää hieman sairaalan käyttöönottoa. Muuttoaikataulu toteutuu siten, että päivystyksen ja päivystysvuodeosaston muutto siirtyy kolmisen viikkoa eteenpäin ja toteutuu näillä näkymin 25.6. Muut vuodeosastot ja kuntoutusosasto muuttavat K-siipeen alkuperäisen aikataulun mukaisesti touko-kesäkuun vaihteessa. 

K-siipi on täysin uusi, valmis sairaalarakennus, jota ei vielä ole otettu käyttöön. Vartija havaitsi vesivahingon noin kello 22 aikaan. Onnettomuuden syynä oli virheellisesti tehty neljännen kerroksen palopostin asennus. Vesi valui rakennuksen liikuntasauman ja tekniikkahormien kautta neljännestä kerroksesta ensimmäiseen kerrokseen saakka. Neljännen kerroksen lattialle ehti valua satoja litroja vettä.

Toimenpiteet lisävahinkojen estämiseksi ja rakenteiden kuivaamiseksi käynnistettiin välittömästi. Vahingot olivat suurimmat neljännessä ja ensimmäisessä kerroksessa. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa vahingot olivat pienempiä. Tarkempien mittaustulosten mukaan lattiamateriaali oli pitänyt suurimman osan vedestä poissa rakenteista eli kosteus oli jäänyt rakenteiden pintaan. Pitkäaikaisia kuivatuksia ei siten tarvita. 

Eksotella​ on rakennusaikainen vakuutus tällaisten vahinkojen varalle. Vakuutusyhtiölle on tehty vahinkoilmoitus. Vakuutustarkastaja kävi tutustumassa vahinkoihin heti tuoreeltaan 26.4.
Share