Henkilökohtainen avustaja tai saattaja matkustaa ilmaiseksi Eksoten kuljetuspalvelumatkoilla

Julkaistu: 23.8.2018 14:00
Päivitetty: 23.8.2018 13:37

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on tarkentanut kuljetuspalvelujen omavastuuosuuksien perintää. Asiakas maksaa jokaisesta matkasta omavastuun, joka on Eksoten hallituksen hyväksymä, kilometrien mukainen maksu. Asiakkaalle myönnetty henkilökohtainen avustaja tai saattaja matkustaa asiakkaan mukana taksissa tai invataksissa ilmaiseksi. 

Kuljetuspalvelujen asiakkaalla on oikeus ottaa matkalle mukaan yksi maksuton saattaja tai henkilökohtainen avustaja. Saattaminen on esimerkiksi asiakkaan tavaroiden nostamista autoon ja asiakkaan avustamista matkakohteeseen. Saattajan iän ja toimintakyvyn on oltava sellainen, että hän suoriutuu saattamisesta oman ja saatettavan turvallisuuden vaarantumatta.

Muu asiakkaan seurassa matkustava henkilö kuin saattaja tai avustaja maksaa matkasta kulloisenkin voimassa olevan, asiakkaan omavastuuosuutta vastaavan summan. 

Alle 18-vuotiaat matkustavat maksutta.

Jos kaksi tai useampi kuljetuspalvelujen käyttäjä matkustaa yhdessä samalla taksilla, ei omavastuuta peritä keneltäkään matkustajalta. Jokaiselta yhdessä matkustavalta vähennetään kuitenkin yksi matka matkustusoikeudesta.

Työ- ja opiskelumatkojen osalta asiakkaalta ei peritä omavastuuosuutta, vaan Eksote laskuttaa asiakkaalta joko opiskelijakortin, seutulipun tai kaupunkikortin hinnan. Mikäli asiakkaalle kerääntyy kuukaudessa työ-ja opiskelumatkoista vähemmän kustannuksia, kuin mitä edellä mainittujen lippujen hinnat ovat, asiakasmaksu on julkisen liikenteen kilometrimäärien mukaan määräytyvä taksa. Tällöin asiakas maksaa omavastuun suoraan taksiyrittäjälle. 
Share