Johdon blogissa: Huonolle käytökselle ei pidä antaa tilaa työyhteisössä

Julkaistu: 22.2.2018 11:00
Päivitetty: 22.2.2018 10:20

Syksyllä alkanut metoo-kampanja sai minussa aikaan sen, että aloin pohtimaan laajemmassa mittakaavassa hyvän ja huonon käytöksen rajoja. Metoo-kampanja toi esiin, että häirintää ja epäasiallista käytöstä voi olla vaikea todentaa tai sanoittaa, koska se tehdään niin taitavasti ja rivien välissä: ilmeillä, eleillä ja äänenpainoilla. Kun tilannetta myöhemmin yrittää avata jollekin, joka ei ole ollut tilanteessa läsnä, voi olla, että asia tuntuu haalealta ja alkaa jo itsekin epäilemään, onko vain liioitellut asiaa. 

Väitän, että yhtään työhyvinvointikonsulttia ei tarvittaisi, jos me aikuiset vain osaisimme käyttäytyä toisiamme kohtaan siten kuin haluaisimme kohdeltavan itseämme. Mediuutiset on järjestänyt positiivisen puheen kampanjan, jossa ”terveydenhuollon ammattilaiset voivat lehden välityksellä lähettää kehut jollekulle parasta A-luokkaa olevalle työkaverilleen”. Onneksi meilläkin on oma ”Kehu selän takana” -osio henkilöstölehti Miikkulaisessa, mutta on tärkeää muistaa kehua hyviä työkavereita myös arjessa. Käy kurkkaamassa Mediuutisten kampanjasta lisää: http://www.mediuutiset.fi/kiitakollegaa

Lapsille opetetaan hyviä käyttäytymissääntöjä ja sitä, että toista ei saa loukata, mutta työelämässä monelta unohtuvat jo kertaalleen opitut asiat. Vai onko niin, että ne unohdetaan tietoisesti ja perustellaan käytöstä asioiden hoitamisella? Syitä koventuneisiin puheisiin voi hakea erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä ja tehdyistä päätöksistä, mutta loppujen lopuksi jokainen on vastuussa omasta käytöksestään. Tulemme aina olemaan sellaisessa työelämässä, että yhtä oikeaa ratkaisua ei ole. Kun luottamuksen toiseen kertaalleen menettää, on sitä äärimmäisen vaikea palauttaa takaisin. Sen takia olisi tärkeää, että vaikka olisimme asiasta eri mieltä, arvostaisimme ja kunnioittaisimme työkaveria keskustelukumppanina. Kunnioittaminen ja arvostaminen näkyvät muun muassa siinä, että pitäydymme asioissa ilman toisen osapuolen syyllistämistä tai alentamista. Luottamuksen rikkominen epäasiallisella käytöksellä jättää toiseen jäljet ja ne näkyvät tulevissa kohtaamisissa. Jos itse huomaat joskus, että tunteet saivat ylivallan jossain asiassa ja kommentointi saattoi loukata toista, ota asia puheeksi ja pyydä käyttäytymistäsi anteeksi. Sanotaan, että anteeksi antaminen on vahvojen ihmisten taito. 

Lopuksi haluaisin vielä tuoda esille tärkeimmän taidon, joka työelämässä tarvitaan. Pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi, niin jaksat paremmin ottaa vastaan kovia vaatimuksia tai nopealla tahdilla muuttuvia tilanteita. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen voi tarkoittaa ihan yksinkertaisiakin asioita, kuten ystävien tapaamista, omasta kunnosta huolehtimista ja niiden asioiden ajattelemista, jotka tuottavat sinulle iloa. Ilo tarttuu myös muihin.

Suvi Tolonen​
henkilöstöjohtaja, Eksote


Share