Johdon blogissa: Tunnetko työn imua?

Julkaistu: 22.8.2018 11:00
Päivitetty: 22.8.2018 10:14

Onko sinun vaikea innostua työstäsi? Ovatko ennen niin mielenkiintoiset tehtävät muuttuneet mielestäsi tylsiksi? Kannattaa puuttua tilanteeseen sen sijaan, että jäisi yksin jupisemaan puurtamistaan. Ikävältä tuntuva työ lisää kuormittavaa stressiä.

Työterveyslaitos on tutkinut työn imua. Tutkimusten mukaan suurimmat syyt tylsistymiseen työssä ovat riittävän mielekkäiden haasteiden puuttuminen ja se, ettei työtä pysty tekemään mielekkäällä tavalla. Työn imusta voi huolehtia itse vaalimalla itselle tärkeitä asioita. Jos esimerkiksi koet tärkeäksi auttaa muita ihmisiä, mieti miten voisit toteuttaa sitä työssäsi.

Ongelman analyysi lähtee aina työntekijästä itsestään. Ulkopuolisen on vaikea sanoa mikä mättää. Kun olet selvittänyt itsellesi imun puutteen syyt, voit kertoa esimiehellesi miten toivoisit työtäsi muutettavan. Joskus pienikin muutos tavassa toteuttaa työtä voi auttaa.

Työntekijät ovat meidän tärkein voimavaramme. Työn imu vaikuttaa keskeisesti työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen. Anna hetki aikaa ajatuksille: tunnetko työn imua?

Voimia ja työnimua alkavaan syksyyn,

Saara Raudasoja
viestintäjohtaja, Eksote​


Share