Kaikukortti Lappeenrannassa – pienituloisille maksuttomia pääsylippuja myös syksyllä 2018

Julkaistu: 18.9.2018 10:35
Päivitetty: 20.9.2018 9:16
Vuonna 2017 alkanut Kaikukortti -kokeilu jatkuu Lappeenrannassa vielä vuoden 2018 loppuun, joten pienituloiset pääsevät edelleen nauttimaan maksutta kulttuurista sekä urheilusta. Toimintaan on tullut mukaan uusia kulttuuri- ja urheilukohteita, kuten Lappeenrannan kaupunginteatteri, Lappeenrannan seurakunnat ja Saipa. Pop-up kohteina ovat Sound of Faith -kuoron Enkelit -musikaali sekä Lappeenrannan musiikkiluokkien ja Lappeenranta Big Bandin yhteinen joulukonsertti.

Kaikukortin voi saada, jos on Kaikukortti-verkostossa mukana olevan sosiaalialan toimijan asiakas ja niin tiukassa taloudellisessa tilanteessa, että ei voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja. Kaikukorttiverkostossa ovat mukana; Ohjaamo, Aikuisten keskus, talous-ja velkaneuvonta, TYP, Iso apu -palvelukeskus, vanhussosiaalityö, vammaispalvelut, Saimaan kriisikeskus, Heikintalo, Lasten ja nuorten talo sekä Toimintakeskus Veturi. Toimipaikoista voi kysyä lisää Kaikukorteista. Kaikukortista löytyy tietoa myös Eksoten Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen nettisivulta. 

2017 loppuvuonna toteutettiin kysely, jossa kartoitettiin Kaikukortin käyttäjien ja verkostoon kuuluvien toimijoiden ajatuksia ja kokemuksia Kaikukorttiin liittyen. Tässä parin Kaikukorttia käyttävän henkilön ajatuksia: 

”Mahdollisuus nauttia kulttuurista ja tuntea toivoa.”
”Kaikukortti merkitsee sitä, että voi ystävien kanssa lähteä yhdessä nauttimaan kulttuurin antimista. Olen käyttänyt korttia useita kertoja ja tulen käyttämään, kun toiminta jatkuu Lappeenrannassa. Se on antanut minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua eri kulttuuritapahtumiin, joihin en olisi 
vähävaraisuuden takia pystynyt muuten osallistumaan. Olen saanut huomattavaa lisää henkiseen hyvinvointiini osallistumalla eri tapahtumiin. Voisin sanoa, että Kaikukortti on ollut minulle suorastaan lottovoitto. Kiitos siitä!”

Lappeenrannan kokeilua koordinoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom PRO SOS -hankk​een voimin. Eksoten hallinnoima Jakkara hanke on mukana kokeilussa.


Lisätietoja:Share