Keskussairaalan K-siivessä havaittu laaja vesivahinko viime yönä

Julkaistu: 26.4.2018 8:30
Päivitetty: 27.4.2018 9:07
​Keskussairaalan K-siivessä on viime yönä havaittu vesivahinko. Sen laajuutta ja aiheutuneita vahinkoja selvitetään parhaillaan. 

Onnettomuus sattui myöhään keskiviikkoiltana, ja sen havaitsi vartija. Putkiliitos oli pettänyt sairaalan K-siiven neljännessä kerroksessa. Syynä oli inhimillinen erehdys. Vesi on valunut rakenteita pitkin neljännestä kerroksesta ensimmäiseen kerrokseen saakka. Näyttää siltä, että neljännessä kerroksessa on suurimmat vauriot. Myös ykköskerroksessa on isot vauriot, mutta toinen ja kolmas kerros näyttäisivät selvinneen pienemmillä vahingoilla.​ Vuodon täysi laajuus ja sen aiheuttamat tuhot eivät ole vielä selvinneet. Menossa on kuivatus, rakenteiden purkua neljännessä kerroksessa ja tarkemmat tutkimukset. 

Kyseessä ovat uudet tilat, joita ei vielä ole otettu käyttöön. Vielä ei osata sanoa, mikä on vuodon täysi laajuus ja miten se vaikuttaa sairaalan käyttöönottoon. Vuodesosastojen ja päivystyksen muutot oli suunniteltu touko-kesäkuun vaihteeseen. Näillä näkymin ainakin neljänteen kerrokseen suunniteltu päivystysvuodeosaston muutto siirtyy eteenpäin. Muuttoaikatauluja päästään tarkastelemaan ensi viikolla, kun rakenteita on riittävästi purettu ja kuivatettu ja saadaan tarkempi käsitys tilanteesta.


​​


Share