Ohjaus ja neuvonta ilman ajanvarausta

​​​​​

​​Terveyssosiaalityö​

​Terveyssosiaalityöntekijät toimivat osana moniammatillista hoitotiimiä. Jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty sosiaalityöntekijä. He auttavat ja neuvovat sairastumiseen ja vammautumiseen liittyvissä toimeentulo- ja kuntoutusasioissa sekä erilaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.
Linkki terveyssosiaalityön sivulle

Iso apu -palvelukeskukset

Lappeenrannan Iso apu -palvelukeskuksessa kokoamme yhteen vammais- ja vanhuspalveluiden palveluneuvonnan ja -ohjauksen. Autamme myös erilaisten etuuksien hakemisessa. Palveluohjaajat on helppo tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla, asioimalla paikan päällä tai ajanvarauksella.​

Linkki Iso apu -palvelukeskusten sivulle​ 

Lasten ja nuorten talot

Lasten ja nuorten taloon voi lapsi, nuori tai vanhempi ottaa suoraan yhteyttä joko tulemalla paikan päälle tai soittamalla. Taloon tullessa ei tarvitse tietää mitä palvelua tarvitsee, sillä ammattilaiset selvittävät tarvittavan tuen. ​
Linkki Lasten ja nuorten talojen sivulle​ 

Palveluohjaajat hyvinvointiasemilla​

Palveluohjaajan vastaanotolle voit tulla ilman ajanvarausta. Palveluohjaaja neuvoo ja auttaa esimerkiksi toimeentulo-, arje​nhallinta- ja hyvinvointiasioissa sekä erilaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä. ​Myös Armilan terveysasemalla on palveluohjaaja.
Linkki hyvinvointiasemien ja Armilan terveysaseman sivuille ​

Suun terveydenhuolto

Asiakasneuvontaa saa muun muassa lasten ja aikuisten ​hammastarkastuskyselyihin puhelinpalveluna sekä Eksoten asiointipalvelussa sähköisellä lomakkeella. Voit tilata röntgenkuvasi asiointipalvelussa sähköisesti, mikäli olet menossa jatkohoitoon muualle. 

Aikuisten k​eskukset

Lappeenrannassa ja Imatralla toimivissa aikuisten keskuksissa palvelevat aikuissosiaalityö, talous- ja velkaneuvonta, maahanmuuttopalvelut sekä liikkuva toiminta (LIITO).​ Imatran Aikuisten keskuksessa on saatavilla myös mielenterveys- ja päihdepalvelut. Aikuisten keskusten asiakaspalveluun et tarvitse ajanvarausta.
Linkki Aikuisten keskuksen sivulle 

Erityishuollonohjaaja​​

Kehitysvammapoliklinikalla tarjoamme kehitysvammaisille henkilöille ja heidän lähipiirilleen apua, tukea ja ohjausta kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.
Linkki kehitysvammapoliklinikan sivulle​  

​Kuntoutusohjaajat

Kuntoutusohjaajan vastaanotolle et tarvitse lähetettä. Ohjausta on tarjolla mm. kuulovammaisille lapsille ja aikuisille, aivovammaisille aikuisille, liikuntavammaisille aikuisille, pitkäaikaissairaille lapsille, näkövammaisille aikuisille ja lapsille sekä hengityssairaille aikuisille.
Linkki kuntoutusohjaajien sivulle​ 

Kuntoutustutkimuspoliklinikka

Jos tarvitset tietoa työkykyä tukevasta kuntoutuksesta, tule käymään kuntoutustutkimuspoliklinikalla. Tarjoamme lääkärin/kuntoutussuunnittelijan maksuttomia ohjaus- ja neuvontakäyntejä. Voit tulla ilman ajanvarausta.
Linkki kuntoutustutkimuspoliklinikan sivulle​ 

​Mielenterveys- ja päihdepäivystys

Keskussairaalan yhteydessä sijaitsee mielenterveys- ja päihdepäivystys, joka on avoinna ympäri vuo​​​rokauden. Et tarvitse lähetettä. Päihdeklinikan päiv​ystyksestä saat apua ajankohtaisiin päihdeongelmiin. Katkaisuhoitoon voit hakeutua Pajarilan päihdekuntoutumisyksikköön.​
Linkki mielenterveys- ja päihdepäivystyksen sivulle​ 

​mielenterveystalo.fi-verkkopalvelu

Mielenterveystalo.fi-palvelussa on luotettavaa tietoa mielenterveys- ja päihdeasioista sekä Eksoten alueen palveluista. Verkkopalvelussa on oma osio aikuisille ja nuorille. Palveluun ei tarvitse kirjautua, vaan voit hakea tietoa nimettömänä.
Linkki verkkopalveluunShare