Osallistu ja vaikuta


​​​​​​Haluatko olla mukana kehittämässä Eksoten toimintaa? Meillä on monia mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa palvelujen suunnitteluun ja palvelujärjestelmän kehittämiseen. Näiltä sivuilta voit löytää oman tapasi olla mukana! ​
 Eksote_osallistu_ja_vaikuta_web.jpg

​​Osallistu ja vaikuta -ohj​elma Eksotessa.pdf


​​​​Asiakasosallisuus sotessa


​Työterveyslaitoksen julkaisema maksuton verkkopohjainen opas tarjoaa käytännön tukea ja vinkkejä asiakasosallisuuden edistämiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa ja kehittämistyössä. Asiakasosallisuus tarkoittaa palvelun käyttäjien osallistumista ja vaikuttamista palveluiden suunnitteluun. Kattava opas on tarkoitettu sote-alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Linkki oppaaseen: Asiakasosallisuus sotessa​

Asiakasosallisuus on tavoitteena useissa sosiaali- ja terveyspalveluja ohjaavissa laeissa. Osallisuuden myötä palveluista tulee toimivampia, ja ne vastaavat paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Samalla kasvaa myös palveluiden vaikuttavuus, sillä kokemus kuulluksi tulemisesta lisää asiakkaiden sitoutumista omaan palvelusuunnitelmaansa. 

Asiakasosallisuus voi liittyä asiakkaan omaan palveluun tai palvelun ja palvelujärjestelmän kehittämiseen yleisemmin. Kehittämiskohteena voivat olla esimerkiksi toimintatavat tai tilaratkaisut. 

Organisaation ja sen ammattilaisten tehtävänä on kehittää tapoja kohdata asiakkaita ja kuulla heidän tarpeitaan. Ammattilaiset kuuntelevat kokemus- ja käyttäjätietoa ja luovat tapoja kehittää palveluita yhdessä asiakkaiden kanssa. 


Share