Yksityisen terveydenhuollon toimitilojen tarkastus

Yksityisen terveydenhuollon palvelujen aloittamiseen tarvitaan aluehallintoviraston lupa. Toimitiloissa tulee tehdä käyttöönottotarkastus, josta laaditun tarkastuskertomuksen palveluntuottaja liittää aluehallintovirastolle lähettämäänsä ilmoitukseen.

Lupaa ei kuitenkaan tarvita silloin, kun palveluja annetaan itsenäisenä ammatinharjoittajana (toiminimellä eli yksityisenä elinkeinonharjoittajana) tai kun työnantaja järjestää itse työterveyshuollon lakisääteiset palvelut.

Tarkastuksen tilaaminen​


Eksoten alueella toimitilatarkastuksia tekevät ylilääkäri Sami Raasakka (Lappeenranta, Taipalsaari, Lemi, Luumäki, Savitaipale), ylilääkäri Minna Häyhä (Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala) ja johtava ylihammaslääkäri Maarit Natunen (suun terveydenhuolto Eksoten alueella). ​

Toimitilatarkastusten ajanvarauksia hoitavat: 

  • Lappeenranta, Taipalsaari, Lemi, Luumäki, Savitaipale ja suun terveydenhuolto:
    sihteeri Emmi Mansikka, emmi.mansikka@eksote.fi p. 040 354 6713
  • Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala​: 
    ​​si​hteeri Katja Issakainen, katja.issakainen@eksote.fi, p.  040 4824 728​

Emme tarkasta tiloja keskeneräisinä. Käyttöönottotarkastuksen voi kuitenkin varata etukäteen, kun on tiedossa milloin tilat ovat valmiina toiminnan käynnistämiseksi.  Aikaa varattaessa on hyvä varautua n. 4 viikon jonoon. 

Edellytämme, että ennen tarkastuksen ajankohtaa palveluntuottaja toimittaa esitäytetyn tarkastuskertomuslomakkeen ja mahdollisen laiteluettelon sähköpostitse ajanvarausta hoitaneelle sihteerille.​​

Lisätietoa


 


Share