Palveluasuminen

​​​​​​Ikäihmiset​​​​​ ja vammaispalvelut


Ikäihmiset​

Palveluasuminen on asumismuoto ikääntyneille, jotka tarvitsevat hoitohenkilökunnan päivittäistä tukea ja apua asumiseensa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme vastaa asukkaiden hyvinvoinnista  aamu- ja iltavuorossa. Laadimme jokaiselle asukkaallemme hänen toimintakykynsä ja palvelutarpeen mukaisen hoito- ja palvelusuunnitelman.

Miten pääsee palveluasumiseen?

​​

Aloitteen hoidon tarpeen määrittämisestä voi tehdä asiakas itse, omainen tai hoitava taho ottamalla yhteyttä Iso apu -palvelukeskukseen​​. Asiakkaan palvelutarpeen arviointi ja palvelun järjestäminen tapahtuu palvelutarpeen arvioijan ja SAS (selvitä-arvioi-sijoita) -työryhmän kautta.​ Palvelun myöntäminen perustuu aina asiakkaan palvelutarpeen arviointiin.

Linkki palveluohjaus ja neuvonta sivulle

Mitä asukas maksaa palveluasumisessa?

  • vuokran, johon on mahdollisuus hakea Kelalta eläkkeen saajan asumistukea​
  • asiakasmaksun tarvitsemistaan palveluista, joihin kuuluvat hoiva ja hoito, hygienia, lääkehoidon seuranta, ajanviete- ja harrastetoiminta
  • lääkkeet ja muut terveydenhuoltokulut

Asukkaalle jää 180 €/kk vaatemenoihin, parturi- ja kampaamokuluihin, matka- ja puhelinkuluihin sekä harrastuksiin ja muihin mahdollisiin henkilökohtaisiin kuluihin​.

 
 

Yksiköt, jotka tarjoavat palv​​eluasumista:

Lappeenranta
 
Rautjärvi
 
Ruokolahti
 
Taipalsaari
 

Parikkala
Rauhalakoti
Rinnetupa

Ikääntyneille suunnattu palveluasumisen palveluseteli


Eksoten hallitus on 20.3.2019 päättänyt ikäihmisten palveluasumisen palvelusetelin toimintaohjeesta ja palvelusetelin arvon määräytymisestä.

Palvelusetelin voi saada, mikäli Eksoten tekemän palvelutarpeen arvioinnin pohjalta todetaan, että asiakas tarvitsee palveluasumista. Seteli on tulosidonnainen.

Lisätietoa palvelusetelistä löytyy alla olevasta linkistä:
Ohje asiakkaalle palveluasumisen palveluseteli 2020.pdf

 Linkki palvelusetelihakemukseen:​
Palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen palvelusetelin hakemuslomake.pdf

Vammaispalvel​​ut

Vaikeavammaisena voit hakea palveluasumista vammaispalveluista, kun et pärjää kotona henkilökohtaisen avun tai omaisen turvin. Laitoshoidon tarpeeseen emme myönnä palveluasumista.​

Linkki vammaispalvelujen sivuille

 

 


Share