Senioriasuminen ja ohjattu senioriasuminen

​​​​​​​Senioritalot sijaitsevat palvelujen äärellä. Ohjatussa senioriasumisessa on arkisin paikalla ohjaaja, joka tukee ja kannustaa asukkaita toimimaan yhdessä, sekä järjestää ohjattua, yhteisöllistä ja arjen aktiivisuutta tukevaa toimintaa. Senioriasumisessa on mahdollisuus osallistua yhteiselle aamiaiselle arkiaamuisin. Rakennuksissa ja sen piha-alueella on riittävästi tilaa käyttää liikkumisen apuvälineitä.


Muut asukkaan mahdollisesti tarvitsemat tukipalvelut tuottaa Eksoten kotihoito tai yksityinen palvelun tuottaja.

Miten pääsee asukkaaksi ohjattuun senioriasumiseen?
Aloitteen hoidon tarpeen määrittämisestä voi tehdä asiakas itse, omainen tai hoitava taho ottamalla yhteyttä Iso apu -palvelukeskukseen. Asiakkaan palvelutarpeen arviointi ja palvelun järjestäminen tapahtuu palvelutarpeen arvioijan ja SAS (selvitä-arvioi-sijoita) -työryhmän kautta. Palvelun myöntäminen perustuu aina asiakkaan palvelutarpeen arviointiin. 

Lisätietoja tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä Iso apu -palvelukeskukseen. Palveluohjaus ja neuvonta​

Mitä asukas maksaa ohjatussa senioriasumisessa: 
vuokran, johon on mahdollisuus hakea Kelalta eläkkeen saajan asumistukea
kotihoidon maksun hoivasta ja hoidosta (tarvittaessa)
tukipalveluista (esimerkiksi aterioista, siivouksesta ja pyykkihuollosta)
senioriohjaajan tarjoama ohjattu toiminta on maksutonta. Yhteisöllisestä aamiaisesta kerätään tarvikkeisiin kuluva, pieni maksu (noin 1€). 

Imatra
 
Lappeenranta  

Uusi ohjatun senioriasumisen yksikkö Kiviharjunkatu 2 on rakenteilla Lappeenrantaan. Asukkaat pääsevät muuttamaan Kiviharjunkadulle arviolta 11/2021. Asukasvalintoja ryhdytään valmistelemaan kevään/kesän 2021 aikana.

Kiviharjunkatu 2 on kuusi kerroksinen kerrostalo. Talon asunnot ovat 30m2-33 m2 yksiöitä ja 44 m2 -48 m2 kaksioita. Käytössä on myös yhteisiä tiloja.​LuumäkiLinkki: KELA​


Share