Ero lapsiperheessä

​​​​​​​​​

Tältä sivulta löydät tietoa Eksoten ja yhteistyökumppaneiden eri tukipalveluista parisuhteen vaikeuksiin tai erotilanteisiin liittyen.

 • ​Eksoten lastenvalvojien yhteystiedot.

 • Nettisivusto ​Apua eroon​ valtakunnallinen sivu antaa tietoa ja neuvontaa eroasioista, myös chatissa.

 • Ensineuvo eroasioissa puh. 040 594 0080 ma–pe klo 8–16. Eksoten ja Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksen yhdessä tuottamaa neuvontapalvelua.

 • Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksen toiminta eeva – eväitä eron jälkeiseen vanhemmuuteen puh. 040 594 0080 on suunnattu vanhemmille, jotka harkitsevat eroa tai ovat eronneet. Työskentelyn tavoitteena on tukea vanhempien välistä yhteistyötä eron jälkeen. Työskentelyssä keskeistä on lapsen hyvinvointi vanhempien erotilanteessa. Työskentelymuotoina ovat lasten, vanhempien ja perheen tapaamiset sekä vertaisryhmät. 

 • Perheasioiden neuvottelukeskukset: Lappeenrannan seurakuntayhtymä ​ja Imatran seurakunta tarjoavat ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa.Seurakuntien perheasioiden sovittelijat, Lappeenranta puh. 040 312 6800 ja Imatra puh. 044 400 4260.

 • Perheasioiden sovittelu. ​Vanhemmat voivat sovittelijan tukemina neuvotella keskenään lapsen asioista ja eron jälkeisestä vanhemmuudesta. Tavoitteena on edistää vanhempien välistä yhteistyötä ja yhteistyövanhemmuutta lasten asioissa. Yhteydenotot: Eksoten perheasioiden sovittelijat puh. 040 651 5903.

 • Lapsen hyvä tilanne -neuvonpito. Neuvonpidossa mietitään yhdessä lasten ja vanhempien kanssa lasten hyvää tilannetta heidän arjessaan. Yhteydenotot: Eksoten perhe- ja sosiaalipalveluiden verkostokoordinaattori Tiina Vormisto puh. 040 712 2303.  Tutustu Lapsen hyvä tilanne -esite.pdf
    
 • ​MLL Kaakkois-Suomen piiri tarjoaa kohtaamispaikan (Perhesatama) lapsen ja toisen vanhemman tai muun läheisen tapaamisille Lappeenrannassa ja Imatralla. Palveluina on myös erovertaisryhmätoiminta lapsille sekä vanhemmille. Perhesuhteiden puhelinaika arkisin klo 13-15. Marjaana Peronmaa p. 050 358 8394 ja Noora Kovanen p. 050 4662642. 

 • Etelä-Karjalan käräjäoikeuden asiantuntija-avusteinen huoltoriitasovittelu ns. Follo-sovittelu. Tutustu Lapsiasioiden tuomioistuinsovittelu -esite.pdf
Share