Lapsiperheiden tukisuhdetoiminta - tukiperheet ja tukihenkilöt

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Joskus lapsiperheissä tulee tilanteita, joissa vanhemman tai vanhempien voimavarat vähenevät. Tukihenkilö tai tukiperhe voi tulla kyseeseen esimerkiksi, jos sukulaiset asuvat kaukana, eikä lähipiiristä löydy lapselle riittävästi tukea. Tukisuhdetoiminta on sosiaalihuoltolain mukaista lapsiperheiden palvelua, joka perustuu palvelutarpeen arviointiin. Tukihenkilönä ja tukiperheenä toimivat henkilöt ovat vapaaehtoisia. ​​

Tällä lomakkeella voit hakea lapsellesi tukihenkilöä/tukiperhettä:

Hakemus sosiaalihuoltolain 14 § mukaisiin lapsiperheiden peruspalveluihin.pdf


Tukihenkilö

Tukihenkilö​ tapaa lasta tai nuorta mukavan tekemisen merkeissä muutaman kerran kuukaudessa. Suhde tukihenkilöön on luottamuksellinen ja tukihenkilö voi toimia lapselle tai nuorelle aikuisen mallina. 

Tukiperhe ​

Lapsi tai nuori vierailee tukiperheessä yleensä kerran kuussa perjantaista sunnuntaihin. Tukiviikonloppuna lapsi osallistuu säännöllisesti tukiperheen tavalliseen viikonlopun viettoon. 

​​​Haluatko tukihenkilöksi tai tukiperheeksi?

​​​​​​Haemme uusia tukihenkilöitä ja tukiperheitä koko ajan, sillä tarve on suuri. Jos olet täysi-ikäinen, elämäntilanteesi on vakaa ja sinulla on aikaa ja kiinnostusta toimia lasten kanssa, harkitse tukihenkilöksi tai tukiperheeksi ryhtymistä. Tukiperheenä voi toimia lapsiperhe, pariskunta tai yksinasuva. Tukihenkilöksi ja tukiperheeksi hakeutuvat haastatellaan ja koulutetaan​. Toimintaa meillä on koko Etelä-Karjalan alueella​

Toukokuussa 2014 voimaan tullut laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä (148/2014) koskee lasten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä​​ eli myös tukihenkilö- ja tukiperhetoimintaa.


​​​​Koulutus

Tukihenkilö- ja tukiperhekoulutus on kahden illan mittainen. Koulutukset ovat yleensä Imatralla tai Lappeenrannassa. 

​​Uusia koulutuksia järjestetään myös ​tarpeen mukaan ja toimintaan pääsee mukaan joustavasti. Imoittautua jo milloin tahansa.​ Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Seuraa meitä somekanavissa: 

​ Tukisuhdetoiminnan facebooksivu​

​​ Tukisuhdetoiminnan instagram​
Share