Ohjaus -ja neuvontapalvelu Momentti

​​​​​​​

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapiste Momentti palvelee maahanmuuttoon, kotoutumiseen ja asumiseen liittyvissä asioissa. Palvelu on tarkoitettu Etelä-Karjalan alueen erikielisille ihmisille, riippumatta siitä kuinka kauan he ovat olleet Suomessa tai minkä takia he ovat Suomessa.

Ohjaus- ja neuvontatiimi palvelee suomen, englannin, venäjän, turkin ja arabian kielillä. Tarvittaessa käytetään myös puhelintulkkauspalveluita. Palvelu on maksutonta. Asioida voi myös nimettömästi.

Ohjaus- ja neuvontapiste Momentista on mahdollisuus saada tietoa ja neuvontaa esimerkiksi:

  • asumiseen ja vapaa-aikaan
  • sosiaali- ja terveydenhuoltoon
  • opiskeluun ja työelämään
  • harrastuksiin
  • oleskelulupahakemuksiin ja kansalaisuushakemuksiin liittyen.

Neuvontapisteessä opastetaan lomakkeiden täyttämisessä sekä viranomaisiin liittyvissä asioissa. Tarvittaessa annetaan tietoa ja opastusta kenen viranomaisen puoleen kääntyä ja mistä hakea palveluita. Neuvontapisteessä ei tehdä päätöksiä.

Neuvontapisteen kautta voi saada myös tietoa alueen järjestötoiminnasta. Tietoa saa myös itselle tai omalle perheelle sopivasta ryhmätoiminnasta sekä toiminnoista, jossa voi löytää uusia tuttavia, tekemistä ja saada tietoa.

Seuraamme korona-tilannetta ja tällä hetkellä palvelemme puhelimella ja ajanvarauksella. Maanantaina, tiistaina ja torstaina olemme Lappeenrannassa. Keskiviikkoisin Imatralla. Neuvontapisteet sijaitsevat Lappeenrannassa Me-talolla ja Imatralla Monikulttuurisuuskeskus Kipinässä. Tämän lisäksi ohjausta ja neuvontaa annetaan erikseen sovituissa paikoissa. Ohjaus- ja neuvontapiste Momenttiin voivat olla myös alueen toimijat yhteydessä saadakseen tietoja ja opastusta.

Lisätietoa:  Merja Heino-Kukkurainen, puh. 0400 252 729​

Soita aina ensin. Tarvittaessa varataan aika henkilökohtaiseen tapaamiseen.

Ohjaus- ja neuvontapiste Momentti: puh. 040 702 7244 maanantaista torstaihin klo 10–12 ja klo 13–15.

Sähköposti: momentti@eksote.fi 

Venäjänkielinen palveluneuvonta: puh. 040 715 5327 maanantai, tiistai ja torstai klo 13–15.

Outi Karreinen, palveluohjaaja

Natalja Svidkovskaja, palveluneuvoja

Nadye Deniz, vertaisohjaaja

Maahanmuuttajien matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelua rahoitetaan Työ- ja elinkeinoministeriön myöntämällä erityisavustuksella.  

​ Share