Työvoiman palvelukeskus (TYP)

​​​​​​​Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskus (TYP) tukee työttömien asiakkaiden työllistymistä monialaisella yhteistoimintamallilla. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas saa saman katon alta TE-toimiston, Eksoten ja Kelan palveluja. 

TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa asiakkaansa työvoiman palvelukeskuksen asiakkaaksi TYP-laissa määriteltyjen asiakaskriteerien perusteella. Voit tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä TE-toimiston, kunnan sosiaalipalvelujen tai Kelan virkailijalta ja tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.

Työvoiman palvelukeskuksessa asiakkuus alkaa siten, että asiakkaan kanssa selvitetään hänen ammatillista osaamistaan, työllistymiseen vaikuttavaa sosiaalista tilannetta, terveydentilaa sekä työ- ja toimintakykyä. Tämän jälkeen asiakkaan kanssa laaditaan hänen palvelutarpeitaan vastaava monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelmassa eri palveluista rakennetaan palvelukokonaisuus, joka parhaalla mahdollisella tavalla edistää hänen työllistymistään tai koulutukseen pääsyä.​​​​​Share