Henkilökohtaisen avun työnantajamalli

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Henkilökohtaisen avun työnantajien neuvonta ja ohjaus siirtyi vuoden 2022 alusta Henkilökohtaisen avun keskus Henkasta Eksoten vammaispalveluille. 

Henkilökohtaisen avun työnantajamalli on yksi henkilökohtaisen avun järjestämistavoista. Siinä vammainen henkilö palkkaa avustajan itse ja Eksote korvaa vammaiselle henkilölle avustajan palkkaamisesta sekä lakisääteisistä työnantajan velvoitteista aiheutuvat kustannukset.

Voit ottaa yhteyttä henkilökohtaisen avun palveluohjaajaan, joka
  • neuvoo ja tiedottaa henkilökohtaisten avustajien työnantajia ja henkilökohtaisia avustajia työsuhteeseen liittyvissä asioissa
  • opastaa Eksoten avustajainfo​ -palvelun käytössä. 
Työnantaja-asiakkaiden ​maksuton puhelinneuvonta arkisin klo 9–15 puh. 0800 120 ​300.
Avustajat ja yhteistyökumppanit voivat ottaa yhteyttä numeroon 040 651 0600.

Myös Henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto (Heta-liitto) sekä Julkisten ja hyvinvointialojenliitto JHL neuvovat ja ohjaavat henkilökohtaiseen apuun liittyvissä asioissa.

Linkki Heta-liiton sivuille: Heta-liitto​
Linkki JHL:n sivuille: JHL​

​​Korona

​​Tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista henkilökohtaisen avun työnantajamalliin löytyy Heta-liiton korona-sivulta: Heta-liitto, korona​
Seuraa myös Eksoten koronavirussivustoa, linkki: Koronavirus, Eksote​

​Jos tarvitset suojaimia, ota yhteyttä numeroon 040 651 3936.
Huom! Suojaimet on tarkoitettu avustajien käyttöön työaikana. Työnantaja-asiakkaiden ja läheisten on hankittava suojaimet itse.

​​​Eksoten avustajainfo


Linkki Eksoten avustajainfo​

​​​Eksoten avustajainfo on verkkopalvelu, jonka kautta henkilökohtaisen avun työnantaja-asiakkaat voivat ilmoittaa avoimista työpaikoista ja etsiä itselleen työntekijää.
Vastaavasti henkilökohtaiset avustajat voivat ilmoittautua avustajainfoon työnhakijoiksi ja etsiä sieltä ​töitä. Kaikki Eksoten ​avustajainfo-palveluun haluavat avustajat haastatellaan.

​​Palkanmaksu ja palkanlaskenta​​

​​​Työterveyshuolto

​Työnantajan on järjestettävä työntekijöilleen​ lakisääteinen ennaltaehkäisevä työterveyshuolto ja tehtävä sopimus työterveyshuollon kanssa.​ Lakisääteinen työterveyshuolto ei sisällä sairauden hoitoa.

​Avustajien työterveyshuolto järjestetään Eksoten alueella Terveystalossa. 
Terveystalon yhteyshenkilö sopimusasioissa on Janni Salminen puh. 050 5302205 tai  sähköposti: yritysmyynti@terveystalo.com​​

​Sairauspoissaolot ja työtapaturmat

Ohjeistus tapaturman sattuessa, linkki Ohje työtapatur​man sattuessa.pdf

Neuvontapalvelut

Neuvontaa työnantajille ja avustajille tarjoavat esimerkiksi

Oppaat​ ja lomakkeet​​Share