Veteraanineuvonta

​​​​​​​​​​​​Autamme ja ohjaamme sotiemme veteraaneja kaikissa asioissa. Veteraanineuvonnasta annetaan palveluohjausta ja neuvontaa, toimintamme on maksutonta.

Veteraanineuvontaan voi soittaa maanantaisin ja tiistaisin. Kiireellisissä palvelutarpeen arvioinnissa pyydetään ottamaan yhteyttä Iso apu- palvelukeskukseen.

Autamme myös Valtiokonttorin erityisryhmän kuntoutushakemusten täyttämisessä sekä Lotta Svärd säätiön kuntoutus- avustushakemuksissa.

Veteraanikuntoutus

Veteraanikuntoutukseen voi hakeutua joko soittamalla maanantaisin tai tiistaisin veteraanineuvojalle tai täyttämällä kuntoutushakemuksen tai varaamalla ajan veteraanineuvojan vastaanotolle. Veteraanit voivat valita kuntoutusmuodoksi joko avokuntoutuksen (fysioterapia, jalkojenhoito, muistikuntoutus) tai ryhmäkuntoutuksen tai päiväkuntoutuksen tai laitoskuntoutuksen. Veteraanikuntoutusta voidaan myöntää vuosittain vain yhtä kuntoutusmuotoa kerrallaan, määrärahojen puitteissa. Tarkempia tietoja kuntoutukseen hakeutumisesta voi kysellä veteraanineuvojalta.

Tässä löydät tulostettavan hakemuslomakkeen veteraanikuntoutukseen:

Veteraanikuntoutushakemus_2018.pdf 

Tästä löydät Rintaveteraanien avokuntoutuksen toimintaohjeet

Rintamaveteraanien avokuntoutuksen toimintaohje01_03_2016.pdf

Veteraanien kotona asumista tukevat palvelut

Veteraanitukipalvelun tavoitteena on veteraanin monipuolinen kotona selviytyminen. Palveluita myönnetään määrärahojen puitteissa, tukemaan kunnallisia palveluita. Palveluiden tarve kartoitetaan yksilöllisesti ennen palveluiden myöntämistä. Palveluiden kartoittamiseksi tulee olla yhteydessä Iso apu - palvelukeskuksen ensineuvoon arkisin klo 9-15 puh. 05 352 2370.Share