Hammashoito

​​​Peruthan kiireettömän hoitoaikasi, jos sinulla on flunssaoireita, olet ollut lähikontaktissa sellaisen henkilön kanssa, jolla on todettu koronavirusinfektio tai sinut on määrätty karanteeniin.

​​Hammashoidon palveluissa on ruuhkaa

Hammashoidon ajanvaraus on tällä hetkellä ruuhkautunut. Kevään ja alkukesän aikana tehdyt kiireettömän hoidon peruutukset ovat aiheuttaneet alkusyksyyn palvelujen kysynnän kasvua. Tämä on näkynyt ajanvarauspuheluiden voimakkaana kasvuna. Samanaikaisesti hammashoidossa on henkilöstövajetta. 

Ruuhkan helpottamiseksi hammashoidon puhelinpalvelussa avataan ke 30.9. palveluvalikko, joka ohjaa kiireettömät ja kiireelliset asiakkaat kahteen ajanvarausjonoon. Lisäksi hammashoidon ajanvaraus otetaan käyttöön Eksoten sähköisessä asiointipalvelussa ma 28.9. Eksoten asiointipalveluun kirjaudutaan suoraan etusivulta www.eksote.fi. 

Kun haluat tilata aikaa tarkastukseen, hammaskiven poistoon tai vaihtaa saamaasi aikaa, soita vasta klo 10 jälkeen. Erityisen ruuhkautunut puhelimemme on alkuviikosta maanantaisin ja tiistaisin. Näin toimimalla varmistamme, että kiireellistä päivystysaikaa tarvitsevat saavat nopean yhteyden ajanvaraukseemme.​

Suun terveydenhuollossa etusijalla ovat hampaiston ja leukojen alueen tulehdusten hoidot. Kaikki lasten ja nuorten perushoidot ja oikomishoidot tehdään normaalisti. Samoin potilaille tehdään tutkimuksia, paikkauksia, iensairauksien hoitoja sekä hampaiden poistoja normaaliin tapaan. Sen sijaan hampaiden leikkauksellisia poistoja joudutaan keskittämään ja ei-kiireellistä proteettista hoitoa jaksottamaan pidemmälle. Yksittäisten hampaiden ja paikkojen lohkeamiin annetaan palveluseteli, jonka potilas voi käyttää yksityiseen hammashoitoon. 

Päivystyspalveluissa ei ole muutoksia. Arkipäivien päiväaikainen hammaslääkäripäivystys toimii alueiden hammashoitoloissa. Hammaslääkäripäivystys iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä toimii Lappeenrannassa Etelä-Karjalan keskussairaalassa ( Valto Käkelän katu 1, 2.krs). Sisäänkäynti keskussairaalan pääovesta eli A-ovesta.

Potilasturvallisuuden varmistaminen vastaanotoilla

Ajanvarauksen yhteydessä tehdään jokaiselle potilaalle ennakkokysely, joka toistetaan vastaanotolle tultaessa. Tule vastaanotolle vain terveenä ja siirrä jo varattua aikaasi, jos sinulla on flunssaoireita, olet ollut lähikontaktissa sellaisen henkilön kanssa, jolla on todettu koronavirusinfektio tai sinut on määrätty karanteeniin.

​​Vastaanotolle tulee lähtökohtaisesti saapua yksin. Lapsilla ja huollettavilla voi tarvittaessa olla mukana yksi saattaja. Potilaita pyydetään harjaamaan hampaat jo ennen vastaanotolle tuloa.

Ennen vastaanotolle tuloa ja vastaanottokäynnin jälkeen, tulee käyttää käsidesiä, jota on hammashoitoloiden odotusauloissa. Mikäli joudut odottamaan, pidä 2 metrin turvaväli toisiin potilaisiin. Voit myös halutessasi odottaa vuoroasi ulkona, josta henkilökuntamme hakee sinut vastaanotolle.

Henkilöstömme on suojautunut suojakäsinein, kirurgisella suu-nenäsuojalla, suojalaseilla tai visiirillä. Potilaita pyydetään vastaanotolla ennen toimenpidettä aivan pieniä lapsia lukuun ottamatta huuhtomaan suunsa suuhuuhteella. Aikuisten toimenpiteet teemme kofferdam-suojassa aina kuin se on mahdollista. Näillä erityistoimenpiteillä vastaanottokäynnit ovat potilaille ja henkilöstölle turvallisia. 

​​​​Tartuntaepäiltyjen potilaiden kiireellinen hoito on keskitetty hammaslääkäripäivystyksen tiloihin Etelä-Karjalan keskussairaalaan.

Hammashoidon palveluihin kuuluvat:​

 • Hammaslääkärin tutkimukset ja suuhygienistien tarkastukset​
 • Ehkäisevä hoito:                
   • Ravintoneuvonta
   • Omahoidonohjaus
   • Fluoraukset
 • Hampaiden paikkaukset
 • Kiinnityskudossairauksien hoito
 • Hammaskiven poisto
 • Hampaiden poisto ja leikkaukselliset poistot
 • Hampaiden korvaaminen hammaslääkärin hoitosuunnitelman mukaisesti
 • Hampaiden juurihoidot
 • Pelkopotilaiden hoito
 • Purentavaivojen hoito esimerkiksi purentakiskoilla
 • Toiminnallisten purentavirheiden hoitaminen oikomalla
  Linkki oikomishoidon sivulle​

Emme tee esteettistä / kosmeettista hammashoitoa

 • ​Hammaskorut
 • H​ampaiden päällystäminen esteettisistä syistä
 • Hampaiden ei toiminnalliset asentovirheet

Teemme tarvittaessa hoidon erikoissairaanhoidon kanssa.

Kiireellistä hoitoa vaativat turvotus särky tai tapaturma hoidetaan hammaslääkäripäivystyksessä.

Tarjoamiimme hammashoidon palveluihin ovat oikeutettuja kaiken ikäiset ja hoidosta peritään lakisääteiset maksut 18 vuotta täyttäneiltä.​


​​Hammashoidon ajanvaraus

Linkki hammashoidon ajanvaraukseen​

​​​Hammashoitolat​​
Linkki Eksoten hammashoitolat sivulle  

Suu kerralla kuntoon palvelumalli  

Linkki palvelumallin tiedotteeseen  ​​​​


 

Share