Hammashoito

​​​​Kun haluat varata aikaa tarkastukseen, hammaskiven poistoon tai vaihtaa saamaasi aikaa, soita vasta klo 10 jälkeen. Näin toimimalla varmistamme, että kiireellistä päivystysaikaa tarvitsevat saavat nopean yhteyden ajanvaraukseemme.

Hammashoidon ajanvaraus toimii myös Eksoten sähköisessä asiointipalvelussa. Eksoten asiointipalveluun kirjaudutaan suoraan etusivulta www.eksote.fi.

​Potilasturvallisuuden varmistaminen vastaanotoilla

Ajanvarauksen yhteydessä tehdään jokaiselle potilaalle ennakkokysely, joka toistetaan vastaanotolle tultaessa. Tule vastaanotolle vain terveenä ja siirrä jo varattua aikaasi, jos sinulla on flunssaoireita, olet ollut lähikontaktissa sellaisen henkilön kanssa, jolla on todettu koronavirusinfektio tai sinut on määrätty karanteeniin.

Vastaanotolle tulee lähtökohtaisesti saapua yksin. Lapsilla ja huollettavilla voi tarvittaessa olla mukana yksi saattaja. Potilaita pyydetään harjaamaan hampaat jo ennen vastaanotolle tuloa.

Ennen vastaanotolle tuloa ja vastaanottokäynnin jälkeen, tulee käyttää käsidesiä, jota on hammashoitoloiden odotusauloissa. Mikäli joudut odottamaan, pidä 2 metrin turvaväli toisiin potilaisiin. Voit myös halutessasi odottaa vuoroasi ulkona, josta henkilökuntamme hakee sinut vastaanotolle.

Henkilöstömme on suojautunut suojakäsinein, kirurgisella suu-nenäsuojalla, suojalaseilla tai visiirillä. Potilaita pyydetään vastaanotolla ennen toimenpidettä aivan pieniä lapsia lukuun ottamatta huuhtomaan suunsa suuhuuhteella. Aikuisten toimenpiteet teemme kofferdam-suojassa aina kuin se on mahdollista. Näillä erityistoimenpiteillä vastaanottokäynnit ovat potilaille ja henkilöstölle turvallisia. 

Tartuntaepäiltyjen potilaiden kiireellinen hoito on keskitetty hammaslääkäripäivystyksen tiloihin Etelä-Karjalan keskussairaalaan.​

Hammashoidon etävastaanotot 

Ensimmäisenä etävastaanottoina hammashoidossa toteutetaan 1-vuotiaiden lasten hammastarkastuksia. Ensimmäiset etävastaanotot ovat maaliskuussa 2021, ja kutsut niihin saapuvat kirjeellä kotiin. Rinnalla jatkuvat myös 1-vuotiaiden perinteiset vastaanotot hammashoitoloissa, kunnes etävastaanotot toimivat sujuvasti.

Kutsukirjeessä on infoa siitä, miten etävastaanottoa varten tulee toimia. Etävastaanotolle kirjautumista varten tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Asiointipalveluun kirjaudutaan lapsen vanhemman tunnuksilla. Etävastaanotto tapahtuu Eksoten sähköisessä asiointipalvelussa. Videovälitteiseen etävastaanottoon vanhempi tarvitsee internet-yhteyden, tietokoneen, jossa on kamera sekä mikrofoni ja kaiuttimet / kuulokkeet tai älypuhelimen. 

Etävastaanotolle pääsee nettilinkistä, jonka lapsen vanhempi saa Eksoten asiointipalveluun viestinä. Viesti sisältää lisäksi palvelun testauslinkin. Vastaanotolla keskustellaan terveys- ja omahoitotottumuksista ja kartoitetaan lapsen hampaiston tilanne. 

Etävastaanottojen toivotaan helpottavan pienten lasten vanhempien arkea, ja koska palvelu on uutta, toivomme vanhemmilta palautetta heti etävastaanoton lopuksi.

Hammashoidon palveluihin kuuluvat:​

 • Hammaslääkärin tutkimukset ja suuhygienistien tarkastukset​
 • Ehkäisevä hoito:                
   • Ravintoneuvonta
   • Omahoidonohjaus
   • Fluoraukset
 • Hampaiden paikkaukset
 • Kiinnityskudossairauksien hoito
 • Hammaskiven poisto
 • Hampaiden poisto ja leikkaukselliset poistot
 • Hampaiden korvaaminen hammaslääkärin hoitosuunnitelman mukaisesti
 • Hampaiden juurihoidot
 • Pelkopotilaiden hoito
 • Purentavaivojen hoito esimerkiksi purentakiskoilla
 • Toiminnallisten purentavirheiden hoitaminen oikomalla
  Linkki oikomishoidon sivulle​

 
Emme tee esteettistä / kosmeettista hammashoitoa

 • ​Hammaskorut
 • H​ampaiden päällystäminen esteettisistä syistä
 • Hampaiden ei toiminnalliset asentovirheet

Teemme tarvittaessa hoidon erikoissairaanhoidon kanssa.

Kiireellistä hoitoa vaativat turvotus särky tai tapaturma hoidetaan hammaslääkäripäivystyksessä.

Tarjoamiimme hammashoidon palveluihin ovat oikeutettuja kaiken ikäiset ja hoidosta peritään lakisääteiset maksut 18 vuotta täyttäneiltä.​


​​Hammashoidon ajanvaraus

Linkki hammashoidon ajanvaraukseen​

​​​Hammashoitolat​​
Linkki Eksoten hammashoitolat sivulle  

Suu kerralla kuntoon palvelumalli  

Linkki palvelumallin tiedotteeseen  ​​​​​Share