Lasten ja nuorten tarkastukset

​​​​​​​​​​​​​​Hammashoitolasta kutsutaan 1, 3 ja 5 vuotta täyttävät lapset sekä syksyllä 1., 5. ja 8. luokille menevät oppilaat suun- ja hampaiden terveystarkastukseen, neuvola-asetuksen mukaisesti.

​Lapset, joilla on erityinen riski sairastua suun sairauksiin, saavat kehotuksen tulla jo vuoden päästä uuteen tarkastukseen tai muihin mahdollisiin kontrolleihin hoitolasta saatujen ohjeiden mukaisesti. Tuolloin ajan tilaamisesta on pidettävä itse huoli.

​1.-luokkalaisten tarkastukset lukuvuoden 2020-2021 aikana

Lukuvuoden 2020-2021 aikana 1.-luokan oppilaat tarkastetaan lähihammashoitoloissa. Oppilaille lähetetään kirjeitse tarkastusajat kotiin.

5.-luokkalaisten tarkastukset lukuvuoden 2020-2021 aikana

Lukuvuoden 2020-2021 aikana teemme koko Eksoten alueen 5.-luokkalaisten neuvola-asetuksen mukaiset suun- ja hampaiden terveystarkastukset. 

Kutsut tarkastuksiin tulevat kirjeitse kotiin. Kirjeestä ilmenee päivä, jolloin lapselle on tarkastus varattu. Hammashoitoloissa tehtäville tarkastuksille on määritetty tarkat ajat, jotka ilmenevät kutsukirjeestä.​

​Käynnillä annetaan mukaan tiedote kotiin oppilaan suun tilasta sekä seuraavasta tarkastusajankohdasta. Mahdollisiin jatkokäynteihin annetaan jatkoajat suoraan omaan hammashoitolaan.

8.-luokkalaisten tarkastukset lukuvuoden 2020-2021 aikana

Lappeenrannan sekä Imatran 8.luokan oppilaat, lukuun ottamatta Joutsenoa, tarkastetaan Lappeenrannan Keskushammashoitolassa ja Imatran hammashoitolassa. Syynä on uusi vastaanottomalli, jossa pyritään tekemään kaikki hoitotoimenpiteet yhdellä käyntikerralla. Muiden alueiden 8.-luokan oppilaat tarkastetaan lähihammashoitoloissa.

Perumattomat poisj​äännit 

Hoitoajan peruminen tulee tehdä vuorokausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, jotta aika katsotaan perutuksi. Ajan voi perua soittamalla puh. 05 352 7059 ajanvarauksen aukioloaikana, jättämällä soittopyynnön tai tekstiviestiperuutuksella lähettämällä tekstiviesti 24/7 numeroon +358 45 7395 9040. Tekstiviestiperuutukseen tulee laittaa etunimi ja sukunimi (lapsen nimi, jos perutaan lapsen aika) ja minkä vastaanottoajan peruu.

Osan hoitoajoista voi siirtää tai perua sähköisen asiointipalvelun kautta. Siirto tai peruminen on tehtävä viimeistään edellisenä päivänä.

Maksu käyttämättä jätetystä hoitoajasta peritään asiakasmaksulain ja asiakasmaksuhinnaston mukaisesti

​I love suu

Olemme mukana Hammaslääkäriliit​on I love suu -kampanjassa. Kampan​jan sivuilta löydät mm. omahoito-ohjeita.
Linkki I love suu -sivustolle​ 

I love suu -kampanja 


 Share