Lasten ja nuorten tarkastukset

​​​​​​​​​​​​​Hammashoitolasta kutsutaan 1, 3 ja 5 vuotta täyttävät lapset sekä syksyllä 1., 5. ja 8. luokille menevät oppilaat suun- ja hampaiden terveystarkastukseen, neuvola-asetuksen mukaisesti.

​Lapset, joilla on erityinen riski sairastua suun sairauksiin, saavat kehotuksen tulla jo vuoden päästä uuteen tarkastukseen tai muihin mahdollisiin kontrolleihin hoitolasta saatujen ohjeiden mukaisesti. Tuolloin ajan tilaamisesta on pidettävä itse huoli.

​1.-luokkalaisten tarkastukset lukuvuoden 2020-2021 aikana

Lukuvuoden 2020-2021 aikana 1.-luokan oppilaat tarkastetaan lähihammashoitoloissa. Oppilaille lähetetään kirjeitse tarkastusajat kotiin.

5.-luokkalaisten tarkastukset lukuvuoden 2020-2021 aikana

Lukuvuoden 2020-2021 aikana teemme koko Eksoten alueen 5.-luokkalaisten neuvola-asetuksen mukaiset suun- ja hampaiden terveystarkastukset. 

Kutsut tarkastuksiin tulevat kirjeitse kotiin. Kirjeestä ilmenee päivä, jolloin lapselle on tarkastus varattu. Hammashoitoloissa tehtäville tarkastuksille on määritetty tarkat ajat, jotka ilmenevät kutsukirjeestä.​

​Käynnillä annetaan mukaan tiedote kotiin oppilaan suun tilasta sekä seuraavasta tarkastusajankohdasta. Mahdollisiin jatkokäynteihin annetaan jatkoajat suoraan omaan hammashoitolaan.

8.-luokkalaisten tarkastukset lukuvuoden 2020-2021 aikana

Lappeenrannan sekä Imatran 8.luokan oppilaat, lukuun ottamatta Joutsenoa, tarkastetaan Lappeenrannan Keskushammashoitolassa ja Imatran hammashoitolassa. Syynä on uusi vastaanottomalli, jossa pyritään tekemään kaikki hoitotoimenpiteet yhdellä käyntikerralla. Muiden alueiden 8.-luokan oppilaat tarkastetaan lähihammashoitoloissa.

Perumattomat poisj​äännit 

Hoitoajan peruminen on tehtävä viimeistään edellisenä päivänä puhelimitse ajanvarauksen aukioloaikana. Sähköisen asiointipalvelun kautta hoitoaikaa ei voi perua kokonaan, mutta sen voi siirtää viimeistään edellisenä päivänä. Tätä myöhäisemmistä peruutuksista veloitamme 50,80 € kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä.

I love suu

Olemme mukana Hammaslääkäriliit​on I love suu -kampanjassa. Kampan​jan sivuilta löydät mm. omahoito-ohjeita.
Linkki I love suu -sivustolle​ 

I love suu -kampanja 


 Share