Kulttuurihyvinvointi

​Kaikukortti

 (päivitetty 15.1.2021)

Kaikukortti- toiminnasta vastaa :

Kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija Tuula Helén, p 040 5158806, tuula.helen@eksote.fi

Kiinnostaako kultuuri?

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teattereihin tai konsertteihin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi konsertteihin, urheilutapahtumiin ja teatteriin. Kortti on henkilökohtainen ja maksuton. Kaikukortti on voimassa vuoden sen myöntämispäivästä alkaen.

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos:

  • Käytät asiakkaana Lappeenrannan tai Imatran sosiaali- ja terveyspalveluja tai kolmannen sektorin palveluja, jotka ovat mukana Kaikukortti-toiminnassa.
  • Sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa hankkia pääsylippuja.
  • Olet vähintään 16-vuotias.

Mistä voit saada Kaikukortin?

  • Sosiaali- ja terveysalan tai kolmannen sektorin toimijoilta, jotka ovat mukana Kaikukortti-toiminnassa. (Lista toimijoista on alempana tällä sivulla.)

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Lappeenrannan ja Imatran Kaikukortti- toiminnassa mukana oleviin kulttuuri- ja urheilukohteisiin sekä kansalaisopistojen kursseille.

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kohteet kertovat omilla verkkosivuillaan mihin tapahtumiin, esityksiin ja kursseille Kaikukortti käy. 

Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyyntikanavasta. Kun hankit lippua, varaudu näyttämään Kaikukorttisi sekä todistamaan henkilöllisyytesi. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta. Kaikukortti- lippuja saattaa olla rajoitettu määrä. Koronarajoitukset voivat vaikuttaa myös lippujen saatavuuteen.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Lippuja myös lapsillesi tai lapsenlapsille

Jos perheessäsi on alle 16- vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla myös lippuja heille, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan.

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan sekä kolmannen sektorin toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle, jolla on voimassaoleva Kaikukortti.

Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla itselleen ja alle 16-vuotiaille tiukassa rahatilanteessa oleville asiakkailleen maksuttomat pääsyliput järjestäessään pienryhmäkäynnin tai osallistuessaan kahdestaan asiakkan kanssa.

​Yhteisön Kaikukorttia ei voi käyttää opistojen kursseille.

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritapah​tumaan!

Linkki ladattavaan Kaikukortti-esitteisiin:

(Vuoden 2021 esitteet ovat valmistelussa)

kaikukortti syksy 2020 Lpr.pdf

kaikukortti syksy 2020 esite Imatra.pdf


 Avustaja maksutta sisään

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet ovat sitoutuneet siihen, että mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki.

Mahdolliselle avustajalle on hankittava oma paikkalippu.

Seuraksi Piristäjäpalvelu

Kaipaatko kulttuurivierailulle seuraa tai tukea? Voit pyytää mukaasi vapaaehtoisen kaverin Piristäjät-palvelusta.

Lisätiedot: SPR:n Lappeenrannan osaston koordinaattori, p. 044 3664 145 / lappeenrannanpiristajat(at)gmail.com.

Kaikukortti valtakunnallisesti​

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti saat Kaikukortin verkko- tai Facebook-sivuilta.

Linkki Kaikukortin valtakunnallisille verkkosivuille
Linkki Kaikukortin valtakunnalliselle Facebook-sivulle 

​​Share