Lastenneuvola

​​​​​​

​​Voit varata ajan 0–5-vuotiaan lapsen terveystarkastukseen terveydenhoitajan vastaanotolle Eksoten sähköisen asiointipalvelun kautta (huom! puolesta-asiointi)tai neuvolan ajanvaraus- ja palvelunumerosta 05 352 8502 klo 7-20. Linkki Eksoten asiointipalveluun. 

Neuvolan ajanvarauksen voi peruuttaa myös lähettämällä tekstiviestin numeroon +358 45 739 59038.​ Tekstiviestiperuutukseen tulee laittaa etunimi ja sukunimi (lapsen nimi, jos perutaan lapsen aikaa), minkä vastaanottoajan peruu ja miksi. Aika tulee peruuttaa vuorokausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, jotta aika katsotaan perutuksi.​

​Kuusi vuotta täyttävän lapsen terveystarkastuksen tekee kouluterveydenhoitaja siinä koulussa, jossa lapsi aloittaa ensimmäisen luokan. Ajan terveystarkastukseen saat kouluterveydenhoitajalta. Linkki koulula​isten terveyspalvelujen sivulle.

 

Voimaperheet-ohjelma lastenneuvoloissa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin lastenneuvoloissa toteutetaan Voimaperheet-toimintamallia.  Kaikkia vanhempia pyydetään täyttämään Voimaperheet-neuvolakysely lapsen 4-vuotistarkastuksen yhteydessä. Kysely postitetaan perheille kotiin lapsen syntymäpäivää edeltävän kuukauden kuluessa. Mikäli ette ole saanut lomaketta, saatte sen terveydenhoitajaltanne neuvolakäynnin aikana.

Kyselyn avulla pyritään tunnistamaan perheet, jotka hyötyvät internetin ja puhelimen kautta tuotetusta vanhempainohjausohjelmasta. Ohjelman tavoitteena on lisätä vanhempien myönteisiä vanhemmuudentaitoja ja arjen hallintaa perhevalmentajan ohjauksessa. Ohjelma pyrkii tavoittamaan ne perheet, joissa lapsella on käyttäytymiseen liittyviä ongelmia. Vanhempainohjauksen toteuttaa Turun yliopiston Voimaperheet-työryhmä. Lisätietoa: www.utu.fi/voimaperheet​

​​Eksoten palveluja lastenneuvolan asiakkaille

Lastentautien poliklinikka

Lasten ja nuorten talot​

Eksoten ohjeita ja oppaita

Alle 1-vuotiaan ruoka.pdf

Leikki-ikäisen lapsen ruoka.pdf

Imeväisikäinen selkokielinen ravitsemus.pdf

Leikki-ikäinen selkokielinen ravitsemus.pdf

Lapsen kielen kehitys I.pdf

Lapsen kielen kehitys II.pdf

Lapsen turvallinen matkustaminen.pdf

L-äänteen harjoitteluohjeet

R-äänteen harjoitteluohjeet​​​ 

S-äänteen harjoitteluohjeetShare