Ajankohtaista neuvoloissa

​​​

​EKSOTE suosittaa maskin käyttöä neuvolakäynnillä.


​​​​​​​​​Koronavirus COVID19 -pandemian aikana neuvolat toimivat lasta odottavien ja lapsiperheiden tukena. 

Neuvolan ajanvaraus- ja palvelunumero puh. 05 352 8502 on avoinna ma-pe klo 8.00-15.00. (Huom! Kyseessä on Etelä-Karjalan suuntanumero 05, ei matkapuhelinnumero) Sähköinen ajanvaraus ja sähköinen asiointi eivät toistaiseksi ole käytössä.

  • Terveydenhoitajien ja neuvolalääkärien vastaanotot toimivat ajanvarauksella.
  • Kesäaikana hoidamme ensisijaisesti 0 - 2-vuotiaat lapset, raskaana olevat ja raskauden ehkäisyyn liittyvät perhesuunnitteluneuvolan asiakkaat.
  • 2–5-vuotiaat saavat rokotusohjelman mukaiset rokotukset ajanvarauksella ja tarvittaessa       

Asiakkaidemme hyvinvointi ja turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää ja Koronavirus COVID19 - epidemian takia neuvoloissa on erityisjärjestelyitä:

  • Neuvolaan saa tulla vain terveenä.
  • Raskaanaolevien käynneille on kumppani tervetullut mukaan. Lastenneuvolakäyntien suhteen molempien huoltajien osallistuminen vastaanottoon arvioidaan tilannekohtaisesti ajanvarauksen yhteydessä. Sisarukset voivat tulla mukaan vain, jos hoitoa ei saa muuten järjestettyä.
  • Toivomme, että tutustut neuvolan perhevalmennuksen materiaaleihin tästä: Perhevalmennus, osa 1.pdf ja  Perhevalmennus, osa 2.pdf. Lisää synnytys- ja perhevalmennusta koskevaa materiaalia löydät Terveyskylän web-sivuilta https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys  Ryhmämuotoisia perhevalmennuksia ei tällä hetkellä järjestetä.
  • Varhaisen vuorovaikutuksen yksikössä toteutamme asiakaskontaktit vastaanotto- tai kotikäynteinä sekä etäyhteyksien välityksellä. Palvelu on tarkoitettu vauvaa odottaville perheille ja perheille, joissa on alle 2 vuoden ikäisiä lapsia. Voimme aloittaa työskentelyn kanssasi jo raskausaikana kiintymyssuhteen kehittymisen edistämiseksi ja tarjoamme tarvittaessa keskustelutukea, mikäli koronaviruspandemia kuormittaa elämäntilannettasi. Lisätietoa varhaisen vuorovaikutuksen yksiköstä löydät web-sivulta
    http://www.eksote.fi/terveyspalvelut/neuvolat/varhaisen-vuorovaikutuksen-yksikko/Sivut/default.aspx
  • ​Tulkkipalvelut pyrimme hoitamaan etäyhteyden välityksellä.

Influenssarokotukset ​​​ 2020


Neuvolan joukkorokotukset 2020 ovat päättyneet. Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutetut 6kk–6-vuotiaat lapset ja raskaana olevat sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat neuvolan asiakkaat rokotetaan jatkossa sovittujen neuvolakäyntien yhteydessä tai ajanvarauksella.


Savitaipaleen neuvola Influenssarokotukset muuttaa pe 30.10

Uusi osoite on Kievarintie 2 ( palolaitos samassa rakennuksessa) 54800 Savitaipale.​


​Imatran hyvinvointineuvola muuttaa


Imatran lasten-, äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan toiminta Napinkuja 3C:ssä
päättyy pe 31.7.2020.
Uusi osoite on Koulukatu 2, 55120 Imatra. Neuvola on avoinna ma 10.8.2020 alkaen.Share