Ajankohtaista

​​​
Ajankohtaista Opiskeluhuollon palveluissa11.1.2021: Opiskeluterveyden avovastaanotot yhä suljettuina
Opiskeluterveyden avovastaanotot ovat edelleen toistaiseksi suljettuina. Sairaanhoidollisissa asioissa (esim. hengitystienfektio- ja vatsatautioireet) tai tapaturman sattuessa ota yhteyttä omalle terveys- tai hyvinvointiasemalle​ tai Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystykseen​.

Muissa asioissa voit ottaa yhteyttä omaan terveydenhoitajaasi puhelimitse tai Wilman kautta. Vastaanotot vain ajanvarauksella. Vastaanotolle tulee saapua terveenä ja vastaanotoilla on käytettävä kasvomaskia.


​​2.12.2020: Tiedote opiskeluhuollon palveluista etäopiskelun aikana
Opiskeluhuollon palvelut (opiskeluterveydenhuolto, kuraattorit ja psykologit) ovat käytettävissä normaalisti etäopiskelun aikana. Yhteyden saa joko puhelimitse tai Wilman kautta. Tarvittaessa järjestämme vastaanottoja myös etänä. Järjestelyt arvioidaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan. Olettehan rohkeasti yhteydessä!

Ohjeen mukaan kaikissa Eksoten asiakas- ja potilastiloissa niin henkilökunta kuin asiakkaat, potilaat ja saattajatkin käyttävät kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta, mikäli heidän terveydentilansa sen sallii. Vastaanotoille tulee saapua ainoastaan terveenä. Myös hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia.

Ajankohtaista koronatietoa Eksoten verkkosivuilla: Koronavirus ja koronavirustauti (COVID-19)


6.11.2020: Maskit käyttöön myös opiskeluhuollon vastaanotoilla
Opiskeluhuollon vastaanotoilla tulee käyttää kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta 6.11.2020 alkaen. Maskia tulee käyttää myös odotustiloissa.

Maski tulee huolehtia matkaan jo kotoa lähdettäessä ja maski on hyvä pukea päälle jo ennen yksikköön saapumista. Suojaimen saa opiskeluhuollon yksiköstä, mikäli asiakkaalla ei ole omaa kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta.

Lisätietoa: Etelä-Karjalassa 6.11. voimassa olevat suositukset


1.4.2019: Muutoksia maksuihin
Eksotessa on otettu käyttöön yli 18-vuotiaiden sairaanhoidollisten hoitajakäyntien maksut. Maksuja peritään 1.4.2019 alkaen myös opiskeluterveydessä.

Sairaanhoitokäynti hoitajan vastaanotolla 11,40 €/käynti. Maksu peritään enintään kolmelta (3) ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa (koko Eksoten alue).

Maksua ei peritä
- Alle 18-vuotiailta
- Terveystarkastuksista ja kutsunnanalaisten ennakkoterveystarkastuksista
- Niiltä yli 18-vuotiailta, jotka ohjataan hoitajan vastaanotolta välittömästi lääkärin  vastaanotolle tai lääkärin vastaanotolta hoitajan vastaanotolle, peritään maksu lääkärin vastaanottokäynnistä
- Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat tai perussairauteen liittyvät rokotteet
- Ehkäisykäynnit
- Tartuntatautilaissa (1227/2016) tarkoitetut yleisvaaralliset tartuntataudit
- Mielenterveys-  ja päihdepalvelujen vastaanottokäynnit 


Lisätietoja
Pinja Purosalmi
Toimintayksikön esimies
Opiskeluhuollon palvelut, 2. aste
p. 040 675 0392

 

​​Nuorten Mielenterveystalo.fiShare