Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​​
Ajankohtaista Opiskeluhuollon palveluissa23.6.2021: Muutoksia asiakasmaksuihin 1.7.2021 alkaen
Asiakasmaksulakiin ja siten myös Eksoten ​asiakasmaksuhinnastoon on tehty muutoksia, jotka astuvat voimaan 1.7.2021. Voit lukea Eksoten tiedotteen maksumuutoksista täältä.

Muutokset opiskeluterveyden osalta:
- Käynnit terveydenhoitajan vastaanotolla muuttuvat maksuttomiksi.
- Peruuttamattomasta ja käyttämättä jätetystä terveydenhuollon palvelusta/ajanvarauksesta voidaan periä 50,80€ suuruinen maksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä. Tämä niin sanottu sakkomaksu voidaan periä myös maksuttomista palveluista, jos ne jäävät käyttämättä ilman, että aika on peruttu.

Eksoten asiakasmaksuhinnasto (voimassa 1.7.2021 alkaen)​


2.6.2021: Opiskeluhuollon palveluiden kesätiedote
Opiskeluhuollon palveluiden toimintaa on keskitetty ja supistettu oppilaitosten kesälomien aikana, jolloin myös opiskeluhuollon henkilökunta viettää vuosilomiaan. Loma-ajat vaihtelevat. Oman terveydenhoitajan, kuraattorin ja psykologin loma-ajan näet Wilmasta. Loman aikana saapuneisiin Wilma- ja sähköpostiviesteihin vastataan lomakauden jälkeen.

28.6.-22.7. välisenä aikana voit varata vastaanottoajan terveydenhoitaja Tytti Summasen vastaanotolle (esim. ehkäisyasiat). Sekä lähi- että etävastaanotot ovat mahdollisia, mutta lähivastaanotot järjestetään ainoastaan Lappeenrannan Rakuunamäellä. Ajanvarauksen voit tehdä soittamalla Tytille puh. 0400 499 857 (ti-to klo 11-11:30).

23.7.-8.8. välisenä aikana voit olla yhteydessä Eksoten muihin palveluihin (terveys- ja hyvintointiasemat, Lasten ja nuorten talot, ehkäisyneuvola, mielenterveys- ja päihdepalvelut...). Kiireellisissä sairaus- ja tapaturma-asioissa voit olla yhteydessä omaan terveys- tai hyvinvointiasemaasi tai Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystykseen

Mukavaa ja aurinkoista kesää!

​Toivottaa Opiskeluhuollon palveluiden väki


13.4.2021: Saimaan ammattiopisto Sampon terveydenhoitaja Paula Vahlan vastaanottopaikka muuttuu Lappeenrannassa

​Saimaan ammattiopisto Sampon PO12-rakennuksen (Pohjolankatu 12, Lappeenranta) muutostöiden vuoksi terveydenhoitaja Paula Vahlan vastaanottopaikka siirtyy väistötiloihin. Muiden Lappeenrannan Sampon terveydenhoitajien vastaanottopaikat säilyvät ennallaan.

Paula Vahlan uusi vastaanottopaikka sijaitsee Armilan terveysasemalla 2. kerroksessa huoneessa 217. Sisäänkäynti tapahtuu pääovien oikealla puolella olevista ovista, josta toiseen kerrokseen pääsee joko portaita pitkin tai hissillä. Armilan terveysaseman osoite on Armilankatu 44, Lappeenranta.​

Muutos koskee seuraavien alojen opiskelijoita Lappeenrannassa: hiusala, elintarvikeala, kone- ja tuotantotekniikka, pintakäsittelyala, rakennusala, ​prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikan ala, sähkö- ja automaatiotekniikka, talotekniikka, tieto- ja tietoliikennetekniikka.

Vastaanotot vain ajanvarauksella:
Terveydenhoitaja Paula Vahla
p. 0400 235 952
etunimi.sukunimi@eksote.fi
Wilma​​

Alla olevalta videolta voit katsoa kuinka löydät terveydenhoitaja Paula Vahlan vastaanotolle. Videon on kuvannut nuorisotyöntekijä Ellimaija Lempinen.​

 3.3.2021: Kutsuntatarkastukset Etelä-Karjalan kunnissa vuonna 2021

Etelä-Karjalan lukioissa ja Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän oppilaitoksissa opiskelevat
Varaa aika oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta heti, kun Puolustusvoimien paperit ovat tulleet. Terveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät Eksoten verkkosivuilta ja Wilmasta.

Terveydenhoitaja tekee tarvittavat tutkimukset etukäteen. Terveydenhoitajan luo tullessa mukana tulee olla valmiiksi täytettynä Puolustusvoimilta saatava "Kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten", mahdolliset silmälasit ja todiste silmälasien vahvuudesta sekä muut mahdolliset palvelukuntoisuuteen vaikuttavat tiedot.

Terveydenhoitajan tutkimuksen jälkeen saat ajan lääkärille. Opiskelijoiden lääkärintarkastukset tehdään 18.6.2021 mennessä.

Muut kutsuntaikäiset (jos et opiskele yllä mainituissa oppilaitoksissa) ja uudelleen tarkastukseen tulevat
​Kutsuntaikäisten tarkastukset keskitetään Lappeenrantaan ja Imatralle. Pyydämme varaamaan ajan heti, kun Puolustusvoimien paperit ovat tulleet, viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Ajanvarauksen terveydenhoitajan vastaanotolle voi tehdä arkisin klo 12-13 puh. 040 354 2775.

Tuo mukanasi terveystarkastukseen
- kuvallinen henkilöllisyystodistus
- Puolustusvoimilta saamasi "Kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten" valmiiksi täytettynä
- koulusta annettu rokotustodistus tai muu todistus/tieto aiemmin saamistasi rokotuksista
- jos käytät silmälaseja, ota mukaan silmälasit ja optikon tai silmälääkärin antama todiste silmälasien vahvuudesta
- muut mahdolliset palvelukelpoisuuteen vaikuttavat tiedot

Terveydenhoitajan tutkimuksen jälkeen saat ajan lääkärille. Lääkärin terveystarkastukset terveys- ja hyvinvointiasemilla tehdään 31.5.2021 mennessä.


11.1.2021: Opiskeluterveyden avovastaanotot yhä suljettuina
Opiskeluterveyden avovastaanotot ovat edelleen toistaiseksi suljettuina. Sairaanhoidollisissa asioissa (esim. hengitystienfektio- ja vatsatautioireet) tai tapaturman sattuessa ota yhteyttä omalle terveys- tai hyvinvointiasemalle​ tai Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystykseen​.

Muissa asioissa voit ottaa yhteyttä omaan terveydenhoitajaasi puhelimitse tai Wilman kautta. Vastaanotot vain ajanvarauksella. Vastaanotolle tulee saapua terveenä ja vastaanotoilla on käytettävä kasvomaskia.


1.4.2019: Muutoksia maksuihin
Eksotessa on otettu käyttöön yli 18-vuotiaiden sairaanhoidollisten hoitajakäyntien maksut. Maksuja peritään 1.4.2019 alkaen myös opiskeluterveydessä.

Sairaanhoitokäynti hoitajan vastaanotolla 11,40 €/käynti. Maksu peritään enintään kolmelta (3) ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa (koko Eksoten alue).

Maksua ei peritä
- Alle 18-vuotiailta
- Terveystarkastuksista ja kutsunnanalaisten ennakkoterveystarkastuksista
- Niiltä yli 18-vuotiailta, jotka ohjataan hoitajan vastaanotolta välittömästi lääkärin  vastaanotolle tai lääkärin vastaanotolta hoitajan vastaanotolle, peritään maksu lääkärin vastaanottokäynnistä
- Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat tai perussairauteen liittyvät rokotteet
- Ehkäisykäynnit
- Tartuntatautilaissa (1227/2016) tarkoitetut yleisvaaralliset tartuntataudit
- Mielenterveys-  ja päihdepalvelujen vastaanottokäynnit 


Lisätietoja
Pinja Purosalmi
Toimintayksikön esimies
Opiskeluhuollon palvelut, 2. aste
p. 040 675 0392

 

​​Nuorten Mielenterveystalo.fiShare