Ajankohtaista

​​​​
Ajankohtaista Opiskeluhuollon palveluissa13.4.2021: Saimaan ammattiopisto Sampon terveydenhoitaja Paula Vahlan vastaanottopaikka muuttuu Lappeenrannassa
​Saimaan ammattiopisto Sampon PO12-rakennuksen (Pohjolankatu 12, Lappeenranta) muutostöiden vuoksi terveydenhoitaja Paula Vahlan vastaanottopaikka siirtyy väistötiloihin. Muiden Lappeenrannan Sampon terveydenhoitajien vastaanottopaikat säilyvät ennallaan.

Paula Vahlan uusi vastaanottopaikka sijaitsee Armilan terveysasemalla 2. kerroksessa huoneessa 217. Sisäänkäynti tapahtuu pääovien oikealla puolella olevista ovista, josta toiseen kerrokseen pääsee joko portaita pitkin tai hissillä. Armilan terveysaseman osoite on Armilankatu 44, Lappeenranta.​

Muutos koskee seuraavien alojen opiskelijoita Lappeenrannassa: hiusala, elintarvikeala, kone- ja tuotantotekniikka, pintakäsittelyala, rakennusala, ​prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikan ala, sähkö- ja automaatiotekniikka, talotekniikka, tieto- ja tietoliikennetekniikka.

Vastaanotot vain ajanvarauksella:
Terveydenhoitaja Paula Vahla
p. 0400 235 952
etunimi.sukunimi@eksote.fi
Wilma


3.3.2021: Kutsuntatarkastukset Etelä-Karjalan kunnissa vuonna 2021

Etelä-Karjalan lukioissa ja Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän oppilaitoksissa opiskelevat
Varaa aika oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta heti, kun Puolustusvoimien paperit ovat tulleet. Terveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät Eksoten verkkosivuilta ja Wilmasta.

Terveydenhoitaja tekee tarvittavat tutkimukset etukäteen. Terveydenhoitajan luo tullessa mukana tulee olla valmiiksi täytettynä Puolustusvoimilta saatava "Kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten", mahdolliset silmälasit ja todiste silmälasien vahvuudesta sekä muut mahdolliset palvelukuntoisuuteen vaikuttavat tiedot.

Terveydenhoitajan tutkimuksen jälkeen saat ajan lääkärille. Opiskelijoiden lääkärintarkastukset tehdään 18.6.2021 mennessä.

Muut kutsuntaikäiset (jos et opiskele yllä mainituissa oppilaitoksissa) ja uudelleen tarkastukseen tulevat
​Kutsuntaikäisten tarkastukset keskitetään Lappeenrantaan ja Imatralle. Pyydämme varaamaan ajan heti, kun Puolustusvoimien paperit ovat tulleet, viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Ajanvarauksen terveydenhoitajan vastaanotolle voi tehdä arkisin klo 12-13 puh. 040 354 2775.

Tuo mukanasi terveystarkastukseen
- kuvallinen henkilöllisyystodistus
- Puolustusvoimilta saamasi "Kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten" valmiiksi täytettynä
- koulusta annettu rokotustodistus tai muu todistus/tieto aiemmin saamistasi rokotuksista
- jos käytät silmälaseja, ota mukaan silmälasit ja optikon tai silmälääkärin antama todiste silmälasien vahvuudesta
- muut mahdolliset palvelukelpoisuuteen vaikuttavat tiedot

Terveydenhoitajan tutkimuksen jälkeen saat ajan lääkärille. Lääkärin terveystarkastukset terveys- ja hyvinvointiasemilla tehdään 31.5.2021 mennessä.


11.1.2021: Opiskeluterveyden avovastaanotot yhä suljettuina
Opiskeluterveyden avovastaanotot ovat edelleen toistaiseksi suljettuina. Sairaanhoidollisissa asioissa (esim. hengitystienfektio- ja vatsatautioireet) tai tapaturman sattuessa ota yhteyttä omalle terveys- tai hyvinvointiasemalle​ tai Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystykseen​.

Muissa asioissa voit ottaa yhteyttä omaan terveydenhoitajaasi puhelimitse tai Wilman kautta. Vastaanotot vain ajanvarauksella. Vastaanotolle tulee saapua terveenä ja vastaanotoilla on käytettävä kasvomaskia.


​​2.12.2020: Tiedote opiskeluhuollon palveluista etäopiskelun aikana
Opiskeluhuollon palvelut (opiskeluterveydenhuolto, kuraattorit ja psykologit) ovat käytettävissä normaalisti etäopiskelun aikana. Yhteyden saa joko puhelimitse tai Wilman kautta. Tarvittaessa järjestämme vastaanottoja myös etänä. Järjestelyt arvioidaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan. Olettehan rohkeasti yhteydessä!

Ohjeen mukaan kaikissa Eksoten asiakas- ja potilastiloissa niin henkilökunta kuin asiakkaat, potilaat ja saattajatkin käyttävät kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta, mikäli heidän terveydentilansa sen sallii. Vastaanotoille tulee saapua ainoastaan terveenä. Myös hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia.

Ajankohtaista koronatietoa Eksoten verkkosivuilla: Koronavirus ja koronavirustauti (COVID-19)


6.11.2020: Maskit käyttöön myös opiskeluhuollon vastaanotoilla
Opiskeluhuollon vastaanotoilla tulee käyttää kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta 6.11.2020 alkaen. Maskia tulee käyttää myös odotustiloissa.

Maski tulee huolehtia matkaan jo kotoa lähdettäessä ja maski on hyvä pukea päälle jo ennen yksikköön saapumista. Suojaimen saa opiskeluhuollon yksiköstä, mikäli asiakkaalla ei ole omaa kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta.

Lisätietoa: Etelä-Karjalassa 6.11. voimassa olevat suositukset


1.4.2019: Muutoksia maksuihin
Eksotessa on otettu käyttöön yli 18-vuotiaiden sairaanhoidollisten hoitajakäyntien maksut. Maksuja peritään 1.4.2019 alkaen myös opiskeluterveydessä.

Sairaanhoitokäynti hoitajan vastaanotolla 11,40 €/käynti. Maksu peritään enintään kolmelta (3) ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa (koko Eksoten alue).

Maksua ei peritä
- Alle 18-vuotiailta
- Terveystarkastuksista ja kutsunnanalaisten ennakkoterveystarkastuksista
- Niiltä yli 18-vuotiailta, jotka ohjataan hoitajan vastaanotolta välittömästi lääkärin  vastaanotolle tai lääkärin vastaanotolta hoitajan vastaanotolle, peritään maksu lääkärin vastaanottokäynnistä
- Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat tai perussairauteen liittyvät rokotteet
- Ehkäisykäynnit
- Tartuntatautilaissa (1227/2016) tarkoitetut yleisvaaralliset tartuntataudit
- Mielenterveys-  ja päihdepalvelujen vastaanottokäynnit 


Lisätietoja
Pinja Purosalmi
Toimintayksikön esimies
Opiskeluhuollon palvelut, 2. aste
p. 040 675 0392

 

​​Nuorten Mielenterveystalo.fiShare