Sosiaali- ja kriisipäivystys ja turvakoti

​​​​​​​​Etelä-Karjalan s​​​​​​​osiaali- ja kriisipäivystys

Etelä-Karjalan sosiaali- ja kriisipäivystys toimii Etelä-Karjalan kuntien alueella (Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Parikkala, Rautjärvi, Lemi, Luumäki, Savitaipale ja Taipalsaari).

​Etelä-Karjalan sosiaali- ja kriisi​päivystyksen tehtävänä on antaa kansalaisille tukea, apua, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa akuuteissa sosiaalisissa hätä- ja kriisitilanteissa, kuten:

  • lähisuhde- ja perheväkivalta
  • alaikäisten kriisitilanteet
  • välittömän huolenpidon tarpeessa olevat vanhukset
  • yksinäiset aikuiset
  • kriisiapu, esimerkiksi äkillinen läheisen kuolema, onnettomuus tai muut vaaratilanne
  • muut välttämättömät ja kiireelliset sosiaalipalvelut.

Lastensuojelu


Lastensuojelullinen arviointi akuuteissa tilanteissa tehdään lastensuojelupäivystyksessä, puh. ​​040 353 9970.

Kiireettömissä tilanteissa lastensuojeluilmoituksen voi tehdä:

Postiosoite​:
Lastensuojelupäivystys​
Oppilaankatu 2
53100 Lappeenranta

​Eksoten t​urva​koti

Eksoten turvakoti toimii turvapaikkana perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille. Turvakoti tarjoaa lyhytaikaisen turvallisen asumisen ja tuen sekä mahdollisuuden irtautua väkivaltakierteestä ammattitaitoisen henkilöstön avulla. Akuutin kriisityön lisäksi autamme käytännön asioiden hoitamisessa kuten esimerkiksi asunnon hankkimisessa. Turvakoti on auki ympäri vuorokauden ja sinne voi hakeutua suoraan tai ottamalla yhteyttä puhelimitse. Voit myös tulla keskustelemaan tilanteestasi matalalla kynnyksellä. Jo väkivallan uhka on syy olla yhteydessä turvakodille. Palvelu on maksuton.

Eksoten turvakodille on pääosin esteetön pääsy ja autolla pääsee suoraan ulko-oveen eteen. Asuin- ja hygieniatilat ovat esteettömiä. Jos käytät apuvälinettä arjessasi, niin kysy tarkempia esteettömyystietoja suoraan Eksoten turvakodilta varmistaaksesi esteettömän pääsyn. 

Lähisuhde- ja perheväkivallan, lapsen seksuaalisen riiston ja pahoinpitelyn ehkäisyn toimintamalli Eksotessa on päivitetty kuvaus siitä, miten eri viranomaistahot sekä omassa työssään että yhteistyössä pyrkivät edistämään lasten ja nuorten turvallisuutta ja puuttumaan havaittuihin epäkohtiin.​ Toimintamallin ja työkalupakin löydät täältä​.

​​Etelä-Karjalassa ratkaisuja riitojen hallintaan ilman väkivaltaa tarjoaa VäkivaltatyöPalvelu on maksuton. Lue lisää tältä siv​ulta​

Seri- tukikeskus


Seri-tukikeskus antaa apua ja tukea heille, jotka ovat kohdanneet seksuaalista väkivaltaa. Voit soittaa kaikkina viikonpäivinä ympäri vuor​​okauden. Vastaamme myös tekstiviesteihin.
Lue lisää täältä Seri-tukikeskus.​


Share