Palveluohjaus ja neuvonta

​Hyvinvointi- ja terveysasemien palveluneuvonta

​Hyvinvointi - ja terveysaseman palveluohjaajan vastaanotolle voit tulla ilman ajanvarausta tai voit halutessasi varata ajan palveluohjaajan puhelinnumerosta.

Palveluohjaaja neuvoo ja auttaa esim. toimeentulo-, arjenhallinta- ja hyvinvointiasioissa sekä erilaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Palveluohjaajat auttavat myös erilaisten etuuksien hakemisessa.

Palveluohjaaja EI varaa aikoja lääkärille/hoitajalle, eikä anna laboratoriotuloksia asiakkaalle. Ajanvaraukseen, resepteihin, laboratoriotuloksiin ja hoidon tarpeen arviointiin liittyvissä asioissa olethan yhteydessä terveysaseman ajanvaraukseen.​

Linkki hyvinvointiasemien sivuille 

Lappeenrannan ​ja Imatran Iso apu -palvelukeskukset


Iso apu -palvelukeskukset kokoavat yhteen Eksoten vanhus- ja vammaispalveluiden palveluneuvonnan ja -ohjauksen. ​Palvelukeskukset tehostavat vanhus- ja vammaispalveluiden välistä yhteistyötä ja helpottaa asiointia. Toimimme ns. matalan kynnyksen periaatteella koko Eksoten alueella, jolloin asiakas saa tarkoituksenmukaista palveluohjausta ja -neuvontaa sekä palvelutarpeen arviointia ja jatko-ohjauksen yhdestä paikasta. Autamme myös erilaisten etuuksien hakemisessa.

Palveluohjaajat on helppo tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla, asioimalla paikan päällä tai ajanvarauksella. Iso apu -palvel​ukeskuksen palveluohjaajan tavoitat myös Eksoten sähköisen asiointipalvelun (Hyvis.fi-sivuston) kautta.

Linkki Iso avun yhteystietoihin

Lappeenrannan toimipisteessä on fysioterapeutin vastaanotto ajanvarauksella.


Linkki ikäihmisten fysioterapeutin vastaanoton sivulle 

​Yksityiset palveluntuottajat 


Eksoten hyväksymiltä yksityisiltä palveluntuottajilta voit ostaa sairaanhoito- ja hoivapalveluja sekä kotihoidon tukipalveluja,​ kuten ateria- ja vaatehuolto, kylvetys-, siivous-, kuljetus-, saattaja- sekä sosiaalista kanssakäymistä edistäviä palveluita, joita voit tarvita suoriutuaksesi päivittäisestä arjesta. Tietoa Eksoten hyväksymien yksitysten palveluntuottajien palveluista ja hinnoista löytyy tästä.Linkki Yksityiset Palvelut- palveluhaku.

Arjen avuksi

 
Apuväline ei ole aina iso ja raskas tuote. Apuväline voi olla pieni, arkea helpottava tuote, joka ei ole varsinainen apuväline. Eksote on kehittänyt Arjen avuksi – konseptin. Konseptin avulla toivomme, että pienet apuvälineet löytyvät helpommin sekä kansalaisille että terveydenhuollon ammattilaisille. Eksote tekee yhteistyötä alueen yritysten kanssa, jotta nämä pienet arjen apuvälineet olisivat jatkossa helpommin löydettävissä ja saatavilla. Neuvoja arkea helpottavista tuotteista voi tiedustella alla olevista Eksoten kanssa yhteistyötä tekevistä apteekeista ja päivittäistavarakaupoista. Löydät Arjen avuksi -tuotteita myyvät yritykset täältä Arjen avuksi tuotteita myyvät yritykset.pdf

Ikääntyvien palveluopas​ 2021

Muu ohjaus ja neuvonta


Palveluopas I 2021.pdf


Eksotessa on useita palveluja, joita voi käyttää ilman ajanvarausta. 

Linkki sivulle Ohjaus ja neuvonta ilman ajan​varausta Share