Poliklinikat ja toimenpideyksiköt

​​​

Etelä-Karjalan keskussairaalan poliklinikoille tullaan lähetteellä. Lähetteen voit saada joko terveys- tai hyvinvointiasemalta, työterveyshuollosta, saman sairaalan toisesta yksiköstä tai yksityisestä terveydenhuollosta.

​Lähes kaikille poliklinikoille ilmoi​ttaudutaan itseilmoittautumisautomaatilla. Saat tarvittaessa apua automaatin käyttöön.

 

​Aulan neuvontapuhelin

 
Keskussairaalan pääaulassa on arkisin kello 7.30–15.00 henkilö, joka neuvoo asiakkaita tarvittaessa oikeaan yksikköön. Muuna aikana opastusta varten aulassa on puhelin, jolla voit soittaa päivystyksen sihteerille. Puhelimella voit​ myös tilata taksin. Puhelimen vieressä on käyttöohjeet.
 

Oletko saanut päivystyslähetteen?

 ​
Päivystyslähetteellä voit tulla suoraan sairaalaan, yleensä päivystyspoliklinikalle, jos lähetteen antanut yksikkö ei toisin ohjaa.
 
Joissakin tapauksissa hoidamme päivystyspotilaat virka-aikana kyseisen sairauden hoitoon erikoistuneilla poliklinikoillamme. Tällaisia voivat olla esim. silmäpotilaat tai korva-, nenä- ja kurkkusairauksien päivystyspotilaat.
 

Sairaalassa lähetteen kiireellisyys arvioidaan

 
Lähettävä lääkäri tekee kiireellisyysluokituksen. Muissa kuin päivystyslähetteissä erikoisalan lääkäri arvioi lähetteen kiireellisyyden uudelleen.
 
On myös mahdollista, että palautamme lähetteen lähettäneeseen yksikköön, jolloin hoitovastuu siirtyy takaisin sinne.
 


Share