Päiväkirurgia

​​​​​​Päiväkirurginen leikkaus

​​Päiväkirurgisesti voidaan tehdä monenlaisia leikkausksia ja  ​potilas voi kotiutua leikkauspäivänä. Tällöin kotona tulee olla aikuinen henkilö seurana seuraavaan aamuun asti. Mikäli potilas ei pysty kotiutumaan vointinsa tai tehdyn toimenpiteen vuoksi leikkauspäivänä, hän jää leikkausosaston heräämöön yöksi ja kotiutuu heräämöstä seuraavana aamuna (herko).

Leikkaukseen valmistautuminen

Lähetämme kaikki leikkauskutsut sähköisesti. Mikäli olet jo kirjautunut Eksoten sähköisiin palveluihin, muista tarkistaa että sinulla on heräte päällä (tekstiviesti tai sähköposti) jotta saat ilmoituksen sinulle saapuneista viesteistä. Käy lukemassa saapunut viesti viipymättä. Viestin liitteinä ovat leikkaukseen valmistautumisohjeet sekä sähköinen esitietolomake, jos sitä ei ole täytetty jo leikattavaan vaivaan liittyneen poliklinikkakäynnin yhteydessä. Mikäli et ole kirjautunut sähköisiin palveluihin, saat kutsun ja esitietolomakkeen postitse kotiin.

Linkki Eksoten sähköiseen asiointipalveluun​

Sairaanhoitaja soittaa tarvittaessa ennen leikkausta leikkauskutsussa ilmoitettuna päivänä. Puhelun aikana käydään läpi esitiedot ja vointiisi liittyvät asiat. Saat puhelun aikana ohjeet kotona tehtävistä leikkausvalmisteluista.

Leikkauspäivänä kaikki leikkauspotilaat saapuvat sairaalaan Leiko-yksikön kautta. Leiko-yksikkö sijaitsee E-siivessä 0-kerroksessa. Leiko-yksikköön johtava hissi 11 sijaitsee kahvilaa vastapäätä. Leiko-yksikössä sinut vastaanotetaan ja valmistellaan leikkaukseen. Voit ottaa oman matkapuhelimen, kirjan tai tablettitietokoneen mukaan.

​Voit tutustua leikkauksen valmistautumisohjeisiin leikkaukseen tulijan talossa:


Hakijan saapuminen

Päiväkirurginen potilas kotiutuu arkisin päiväkirurgian heräämöstä aikuisen saattajan kanssa. Päiväkirurgia sijaitsee keskussairaalan D-siivessä, 2.kerroksessa, sisäänkäynti C (ovi 4). Päiväkirurgiaan pääsee ainoastaan ulkokautta.​ 


 

2019_09_anestesia_leikkausosasto_opalatvala_pieni_049.jpg
 


 Share