Päiväkirurgiset pientoimenpiteet

​​​​​​​​​​Päiväkirurginen pientoimenpide

​​Päiväkirurgisesti te​hdään monenlaisia leikkauksia ja  ​potilas voi kotiutua leikkauspäivänä. Mikäli potilas ei pysty kotiutumaan vointinsa tai tehdyn toimenpiteen vuoksi leikkauspäivänä, hän jää leikkausosaston heräämöön yöksi ja kotiutuu heräämöstä seuraavana aamuna (herko).

Leikkaukseen valmistautuminen

Lähetämme kaikki leikkauskutsut sähköisesti. Mikäli olet jo kirjautunut Eksoten sähköisiin palveluihin, muista tarkistaa että sinulla on heräte päällä, (tekstiviesti tai sähköposti) jotta saat ilmoituksen sinulle saapuneista viesteistä. Käy lukemassa saapunut viesti viipymättä. Viestin liitteinä ovat leikkaukseen valmistautumisohjeet sekä sähköinen esitietolomake, jos sitä ei ole täytetty poliklinikkakäynnin yhteydessä. Mikäli et ole kirjautunut sähköisiin palveluihin, saat kutsun ja esitietolomakkeen postitse kotiin.

Linkki Eksoten sähköiseen asiointipalveluun​

Sairaanhoitaja soittaa tarvittaessa ennen leikkausta leikkauskutsussa ilmoitettuna päivänä. Puhelun aikana käydään läpi esitiedot ja vointiisi liittyvät asiat. Saat puhelun aikana ohjeet kotona tehtävistä leikkausvalmisteluista. Huomioithan, että preoperatiivisesta puhelusta laskutetaan asiakasmaksuhinnaston mukainen poliklinikkamaksu, 41,20€

Varauduthan odottamaan toimenpiteeseen pääsyä.​

​Voit tutustua leikkauksen valmistautumisohjeisiin leikkaukseen tulijan talossa:


Hakijan saapuminen

Päiväkirurginen potilas kotiutuu heräämöstä aikuisen saattajan kanssa. Potilaalla tulee olla aikuinen saattaja seurana seuraavaan aamuun saakka.

 

2019_09_anestesia_leikkausosasto_opalatvala_pieni_049.jpg
 


 Share