Leiko - Leikkaukseen kotoa

​​​​​​​​​​​​​​Leiko (leikkaukseen kotoa) -yksikössä tehdään leikkauspotilaan leikkausta edeltävä arviointi, ohjaus ja valmistelu. Sairaanhoitaja soittaa lähes kaikille leikkauspotilaille ennen leikkauspäivää. Puhelussa selvitetään vointiasi ja ohjataan kotona tehtävät leikkausvalmistelut. Huomioittehan, että preoperatiivisesta  puhelusta  laskutetaan asiakasmaksuhinnaston mukainen poliklinikkamaksu, 41,20€.

Osa potilaista käy Leikossa leikkausta edeltävällä käynnillä, jolloin potilas tapaa sairaanhoitajan sekä tarvittaessa leikkaavan lääkärin ja/tai anestesialääkärin. Pyydämme sinua täyttämään sähköisen esitietolomakkeen (Eksoten asiointipalvelu, https://oma.hyvis.fi/login). Mikäli et käytä sähköistä asiointia, esitietolomake on lähetetty poliklinikkakutsun tai viimeistään leikkauskutsun yhteydessä.Leikkauspäivänä kotoa sairaalaan saapuvat potilaat vastaanotetaan ja valmistellaan leikkaukseen Leiko-yksikössä. ​ 

Sähköinen esitietolomake: leikkauspotilaan_esitiedot_2021.pdf

Saapumi​​nen​​ ja valmistautuminen

Leiko sijaitsee sairaalan E-osassa, 0-kerroksessa (K-kerros). Pääset Leikoon kanttiinin vastapäätä sijaitsevaa portaikkoa tai hissiä (11) käyttäen. 
 
​Saapuminen Leikoon riippuu leikkausajastasi. Tuloaika kerrotaan leikkausta edeltävällä soitolla tai käynnillä. Joskus leikkausjärjestys muuttuu edellisenä päivänä, jolloin soitamme sinulle tai lähetämme tekstiviestin muuttuneesta saapumisajasta.
 
Leikkauksen yleiset esivalmistelut hoidetaan kotona sinulle annettavan erillisen ohjeen mukaan. Toivomme, että jätät korut ja muut arvoesineet kotiin. Rahaa sairaalassa tarvitset vain mahdollisiin kanttiiniostoksiin. Läheiset voivat tuoda sinulle tarvittaessa lisää tavaroita osastolle.
 
Matkapuhelimen ja tablettitietokoneen käyttö on sallittua Leikossa ja vuodeosastoilla. Heräämössä yöpyvät potilaat voivat käyttää matkapuhelinta tai tablettitietokonetta heräämössä leikkauksen jälkeen. ​Oman puhelimen akkulaturi kannattaa ottaa mukaan.​

Leikkauksen jälkeen vointiasi seurataan heräämössä. Heräämöstä siirryt voinnistasi ja tehdystä toimenpiteestä riippuen kotiin, vuodeosastolle tai tehovalvonta- tai teho-osastolle.
 

Yhteydenotto    

Mikäli sinulla on kysyttävää leikkausjonoista tai muusta leikkaukseen liittyvästä, voit ottaa yhteyttä puhelimitse 05 352 5905 klo 7.30-17.00 tai Leiko  040 651 3709 klo 12.00- 14.00 välisenä aikana tai sähköisen asiointipalvelun kautta (Aloita asiointi > Ota yhteyttä).                  


 
2019_09_anestesia_leikkausosasto_opalatvala_pieni_025.jpg
 


Share