Hoitokeskus

Ajankohtaista koronarokotuksista

Koronarokotukseen voi varata ajan eksoten asiointipalvelun kautta tai soittamalla. Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Ohjeet ajanvaraukseen, tietoa rokotuskattavuudesta sekä rokotteista ja rokotuksista Koronarokotukset-sivulta. eksote.fi/koronarokotukset >>​ 

​​​Yhteydenotto puhelimitse

Eksoten puhelinpalvelut palvelevat asiakkaita seuraavalla tavalla.

 • Eksoten puhelinvaihde puh. 05 352 000 palvelee kuten ennenkin ma-pe kello 8–16.
 • Rokotuspuhelinpalvelu puh. 05 352 2355 palvelee kuten ennenkin ma-pe kello 9–16-

 • Ajanvaraus: laboratorio, fysioterapia ja Etelä-Karjalan keskussairaalan poliklinikat 05 352 6000 palvelee ma-pe kello 7–18.

 • Asiakas voi 1.9. alkaen jättää 05 352 6000 soittopyynnön ma-pe kello 7–16.

 • Asiakas voi perua fysioterapiaan ja laboratorioon varatun ajan 24/7 lähettämällä tekstiviestin numeroon +358 45 7395 9041. Tekstiviestiperuutukseen tulee laittaa etunimi ja sukunimi (lapsen nimi, jos perutaan lapsen aikaa) ja minkä vastaanottoajan peruu. Aika tulee peruuttaa vuorokausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, jotta aika katsotaan perutuksi.​

Peruutuspuhelin toimii arkisin klo 7.00 - 9.00 puh 040 651 5908

Yksiköstä vastaavat

Palvelupäällikkö Lampinen Merja

Toimintayksikön esimies Toivakka Katri puh 044 791 5916

​​Asiakkaaksi

​​​​​​Toimintakulttuuriltaan nykyaikaisessa hoitokeskuksessa tehdään eri alojen polikliinisia toimenpiteitä ja tarkkailua keskitetysti. Tavoitteena on hoitaa potilas turvallisesti ja sujuvasti niin, ettei potilasta tarvitse ohjata vuodeosastoille, mikäli hänen hoitonsa ei sitä edellytä.

 • Hoitokeskus edistää potilaiden toimintakykyä ja osallisuutta
 • Hoitokeskukseen on keskitetty eri erikoisalojen hoitoa 
 • Organisaation rajat ylittävän toiminnan tavoitteena on tyytyväinen asiakas, joka saa laadukasta, oikea-aikaista, yhdenvertaista ja tasapuolista hoitoa riippumatta siitä kuka häntä hoitaa.
 • Pihlajanmarjateemalla sisustetussa hoitokeskuksessa on potilaspaikkoja 38.​​​ 
 • ​Hoitokeskuksen kanssa samoissa tiloissa toimii hematologian poliklinikka, syöpäpoliklinikka ja munuaisyksikkö, johon kuuluu dialyysi ja munuaispoliklinikka.

Sisäänkäynti​ ja pysäköinti


​Hoitokeskus sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan D-siiven ensimmäisessä kerroksessa, Imatrantien puoleisessa päädyssä​​. Hoitokeskuksen ulkopuolella ulko-oven läheisyydessä on maksullista paikoitustilaa.

 • Hoitokeskukseen kuljetaan D1-siiven ulko-oven numero 5 kautta.
 • Ulko-ovi on auki ma​-to klo 7-17 ja perjantaisin klo 7-16.30.
 • Viikonloppuisin ovi on lukittu. Oven ollessa lukittuna voidaan yksikköön ottaa yhteyttä ovipuhelimella ja ovi avataan sisältä automaattisesti. 
 • Sairaalan sisältä hoitokeskukseen pääsee kirurgian poliklinikan ja röntgenin odotustilaan 7-8 johtavien käytävien kautta. 
 • Dialyysiin kulku tapahtuu pääosin sisäkautta, ilmoittautuminen tehdään pääaulan (A-siipi) automaatilla.

Keskussairaalan kartta.pdf​​


Odotustilat ja ilmoittautuminen

Hoitokeskuksen odutustilat ja ilmoittautumisautomaatti sijaitsevat ulko-oven 5 läheisyydessä. Ilmoittautumisautomaatti ohjaa sinut odotustilaan​ 5 tai 6. ​Voit asettua odotustilaan  istumaan​ ja hoitaja/lääkäri tulee hakemaan sinut nimeltä.
 • Odotustila 5 on tarkoitettu infuusioihin, toimenpiteiseen tai tutkimukseen ja munuaipoliklinikalle tuleville potilaille.
 • Odotustila 6 on tarkoitettu  hematologian ja syöpäpoliklinikan potilaille.
 • Dialyysiin ilmoittautuminen tehdään pääaulassa (A-siipi). 

​Toiminta


Hoitokeskus on avoinna:

 • ma-to klo 7-19
 • pe klo 7-17
 • poliklinikat ma-pe klo 8-15.30
 • dialyysi ma-pe klo 7-20.30 ja la klo 7-15

​​​Suonensisäiset lääkehoidot

Hoitokeskuksessa toteutetaan suurin osa alle 10 tuntia kestävistä lääkehoidoista. Hoitokeskuksessa annetaan suonensisäisiä lääkehoitoja eli infuusioita (muun muassa biologiset lääkkeet, sytostaatit ja muut lyhyet infuusiot, kuten rauta). Lisäksi osa potilaista käy saamassa lääkehoitonsa pistoksina. ​​Ajan infuusiopoliklinikalle potilas saa omalta erikoisalapoliklinikan hoitajalta. Potilaiden toiveet hoitoajankohdasta huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. 

Potilas saa lääkärin määräämän lääkeinfuusion, sytostaattihoidon tai verituotteen sovitusti. Potilaat ovat hoidon ajan omissa vaatteissaan. Hoito toteutetaan säädettävissä hoitotuoleissa tai tarvittaessa sängyssä. Hoidon kesto vaihtelee: yleensä potilas on poliklinikalla infuusion ja mahdollisen tarkkailuajan sen jälkeen. Osa lääkkeistä ei vaadi tarkkailua. 

​​Toimenpidepotilaat​

Hoitokeskuksessa valmistellaan potilaita esimerkiksi röntgenissä tehtäviin tutkimuksiin tai toimenpiteisiin. Osa potilaista palaa hoitokeskukseen tarkkailtavaksi tämän jälkeen. Potilaita voidaan ohjata myös vuodeosastolle yön yli seurantaan. 

Tutkimuksia ja toimenpiteitä tehdään muun muassa:

 • sydämen varjoainekuvaus ja pallonlaajennuspotilaat
 • alaraajojen varjoainekuvaus ja pallonlaajennuspotilaat (30.9.2019 alkaen)
 • erilaiset biopsiapotilaat (maksan, munuaisen ja keuhkon koepalat)
 • hermojuuripuudutuspotilaat (30.9.2019 alkaen)
 • ennalta suunnitellut rytminsiirrot sydänpotilaille.

Hoitokeskuksessa on myös kaksi pientoimenpidehuonetta. Toinen on suunniteltu tähystoimintaan (keuhko, suolisto ja mahalaukku) ja toisessa tehdään korva-nenä-kurkku ja kirurgian poliklinikan pientoimenpiteitä kuten pattien poistot.

Hoitokeskuksessa voidaan antaa myös hengitettäviä lääkehoitoja, kuten pentacarinat- inhalaatiot. Tämä toiminta siirtyy kliinisen fysiologian tiloista hoitokeskukseen.

​Asiakasmaksut

​​
Poliklinikkamaksu

Poliklinikalla käyvät potilaat maksavat normaalin poliklinikkamaksun. Sen suuruuden voi tarkastaa hinnastosta. Osa toimenpidepotilaista maksaa poliklinikkamaksun.

Polikliininen päiväkirurginen asiakasmaksu

Koronaariangiolaboratorion (sydäntoimenpideyksikkö) asiakasmaksu on polikliininen päiväkirurgian maksu.  Lyhytaikainen laitoshoitomaksu peritään, jos siirryt toimenpiteen jälkeen vuodeosastolle ja kotiutuminen on seuraavana päivänä.​​

Sarjahoitomaksu

Potilas maksaa sarjahoitomaksun saamastaan hoidosta, jos se täyttää sarjahoidon määritelmän. Muussa tapauksessa veloitetaan normaali poliklinikkamaksu. ​Mikäli potilas käy lääkärin vastaanotolla samana päivänä saman sairauden vuoksi, hän maksaa normaalin poliklinikkamaksun ja infuusiohoidosta/toimenpiteestä ei mene sinä päivänä sarjahoitomaksua. Syöpäpotilaiden ja muiden säännöllisesti verituotteita saavien potilaiden veritiputukset ovat sarjahoitoja.​​


Sarjahoitomaksun määritelmä

Sarjahoito vaatii vähintään kolme (3) sarjana annettavaa ja ennalta suunniteltua infuusiohoitoa vuoden sisällä. Hoitojen väli voi siis olla jopa 8 viikkoa, jos potilaan hoito niin vaatii.​ Kaksi hoitoa ei muodosta sarjaa. Sytostaattihoidot ovat aina sarjahoitoja.

Sakkomaksu

​Eksote perii peruttamatta jääneestä käynnistä hinnaston mukaisen sakkomaksun.

Sairastuminen peruu usein hoitosi


Peruutuspuhelin 040 651 5908
Soita hoitopäivän aamuna klo 7-9


Olet saanut ohjeen omalta hoitajaltasi liittyen omaan sairauteesi ja ohjeissa on kerrottu, milloin hoitoa ei voida antaa. Jos sairastut vuorokauden sisällä ennen hoitoa (lääke-, sytostaattihoito tai muu ), soita ja peru aikasi. lmoitamme sinulle uuden ajan myöhemmin saman päivän aikana.

Mikäli sairastut aiemmin, ota yhteyttä Eksoten asiointipalvelussa (klikkaa etusivulta tai tämän sivun alalaidan bannerista "Kirjaudu") tai puhelimitse oman erikoisalasi hoitajaan.​

Anna palautetta

Palautteen antaminen on mahdollista tämän linkin kautta Anna palautetta


 Share