Infuusiopoliklinikka hoitokeskuksessa

Ajankohtaista koronarokotuksista

Koronarokotukseen voi varata ajan eksoten asiointipalvelun kautta tai soittamalla. Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Ohjeet ajanvaraukseen, tietoa rokotuskattavuudesta sekä rokotteista ja rokotuksista Koronarokotukset-sivulta. eksote.fi/koronarokotukset >>​ 

​​​​Infuusiopoliklinikan toiminta

Keskussairaalassa suonensisäisiä lääkehoitoja eli tiputuksia on keskitetty hoitokeskukseen. Hoidamme tarvittaessa myös terveysasemien lääkehoitoja.

Hoitokeskuksessa toteutetaan suurin osa alle 9 tuntia kestävistä lääkeinfuusioista seuraavilla erikoisaloilla:​

  • sisätaudit
  • neurologia
  • keuhkotaudit
  • ihotaudit
  • kardiologia​
  • syöpätaudit
  • yleislääketiede

 

Ilmoittautuminen ja sijainti​


Infuusiopoliklinikka sijaitsee D-siiven 1 kerroksessa. Hoitoon ilmoittaudutaan automaatilla hoitokeskuksen omissa tiloissa.
 

​Ho​ito​


​Potilas saa lääkärin määräämän lääkeinfuusion, sytostaattihoidon tai verituotteen sovitusti. Potilas saa ajan infuusiohoitoon omalta erikoisalapoliklinikan hoitajalta. Potilaiden toiveet hoitoajankohdasta huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Potilaat ovat hoidon ajan omissa vaatteissaan. Hoito toteutetaan säädettävissä hoitotuoleissa tai tarvittaessa sängyssä. Hoidon kesto vaihtelee: yleensä potilas on poliklinikalla infuusion ja mahdollisen tarkkailuajan sen jälkeen. Osa lääkkeistä ei vaadi tarkkailua. Lääkäri on määrännyt asian lääkemääräyksen yhteydessä.​

​​Asiakasmaksut


Potilas maksaa sarjahoitomaksun saamastaan hoidosta, jos se täyttää sarjahoidon määritelmän. Muussa tapauksessa veloitetaan normaali poliklinikkamaksu. ​Mikäli potilas käy lääkärin vastaanotolla samana päivänä saman sairauden vuoksi, hän maksaa normaalin poliklinikkamaksun ja infuusiohoidosta ei mene sinä päivänä sarjahoitomaksua. 


Sarjahoitomaksun määritelmä


Sarjahoito vaatii vähintään kolme (3) sarjana annettavaa ja ennalta suunniteltua infuusiohoitoa vuoden sisällä. Hoitojen väli voi siis olla jopa 8 viikkoa, jos potilaan hoito niin vaatii.​ Kaksi hoitoa ei muodosta sarjaa. Sytostaattihoidot ovat aina sarjahoitoja.

Syöpäpotilaiden ja muiden säännöllisesti verituotteita saavien potilaiden veritiputukset ovat sarjahoitoja.
 

Sairastuminen peruu usein hoitosi

Olet saanut ohjeen omalta hoitajaltasi liittyen omaan sairauteesi ja ohjeissa on kerrottu, milloin hoitoa ei voida antaa. Jos sairastut vuorokauden sisällä ennen hoitoa infuusiopoliklinikalla ( lääke tai sytostaattihoito), soita ja peru aikasi hoitopäivän aamuna klo 7-9 välillä. Peruutuspuhelin 040 651 5908 . Ilmoitamme sinulle uuden ajan myöhemmin saman päivän aikana. Mikäli sairastut aiemmin ole yhteydessä eksoten sähköisen asiointipalvelun tai puhelinpalvelun kautta oman erikoisalasi hoitajaan.

 


Share