Kipupoliklinikka

​​​​​​​​​​​

Poliklinikkamme toimii ajanvarauspoliklinikkana, jonne hakeutuminen tapahtuu aina lääkärin lähetteellä tai sairaalan sisäisellä konsultaatiopyynnöllä. Meillä ei ole päivystysvastaanottoa.​

Saapuminen

 
Poliklinikkamme sijaitsee sairaalan päiväkirurgisen yksikön yhteydessä D-siiven 2. kerroksessa.

Saapuminen kipupoliklinikalle tapahtuu päiväkirurgian yksikön kautta. Ilmoittaudu itseilmoittautumisautomaatilla ja jää aulaan odottamaan. Kipuhoitaja hakee sinut vastaanotolle.

Hoito

 
Hoidamme pitkittyneestä kivusta kärsiviä potilaita. Joskus esim. vamman tai leikkauksen jälkeinen kipu pitkittyy ja kroonistuu, vaikka itse vamma olisikin jo parantunut. Pitkään jatkunut kipu aiheuttaa kärsimystä usein ihmisen elämän eri osa-alueilla. Useimmiten kipua ei voida kokonaan poistaa, mutta lievitystä on mahdollista saada. Kivun kanssa voi elää hyvää ja laadullista elämää. 

Oikean hoidon löytäminen voi olla joskus vaikeaa, ja joudumme kokeilemaan eri hoitovaihtoehtoja pitkiäkin aikoja. Päähoitomuotoinamme ovat suun kautta otettavat lääkkeet, fysioterapia, psykologinen tai psykiatrinen hoito. Erityistapauksissa käytämme myös erilaisia puudutuksia tai stimulaatiohoitoa.

Emme arvioi varsinaisesti työkykyä eikä tee kuntoutussuunnitelmaa, vaan keskitymme kivun hoitoon.​

Käyntikertojen määrä vaihtelee kivun aiheuttajasta riippuen. Keskimäärin käyntejä on 1–4.​
 

 
 
 
 

 
 


Share