Reumapoliklinikka

​​​​​​​Ajankohtaista koronarokotteesta


Koronarokotukseen voi varata ajan eksoten asiointipalvelun kautta tai soittamalla. Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan.

Koronavirusrokotuksiin tulee saapua oireettomana. Mikäli sairastut, tai sinulle ilmenee muu yllättävä este, ilmoita peruutuksesta viipymättä Eksoten koronaneuvonnan numeroon 05 352 2355. ​

Reumalääkitystä ei tauoteta koronarokotuksen yhteydessä. Tämä koskee sekä perinteisiä reumalääkkeitä että biologisia lääkkeitä. Uuden reumalääkityksen aloitusta ei tarvitse viivästyttää rokotuksen takia. Jos rokotuspäivä osuu samalle päivälle kuin biologisen lääkkeen tai metotreksaatin ottaminen, reumalääkkeen ottamisen voi siirtää seuraavalle päivälle. Tarvittaessa reumalääkkeen voi kuitenkin ottaa myös rokotuspäivän

Ainoa poikkeus on rituksimabi-lääke. Koronarokotuksen jälkeen suositellaan neljän viikon taukoa ennen seuraavaa rituksimabi-lääkettä, jotta rokotus tehoaa mahdollisimman hyvin. 

Riskiryhmään 2 kuuluvat muun muassa selkärankareuma, nivelreuma, niveltulehdukset, haavainen paksusuolentulehdus, Crohnin tauti ja psoriaasi, jos kyseiseen sairauteen liittyy suun kautta tablettina otettu glukokortikoidihoito tai muu immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito (solunsalpaajahoito, biologiset lääkkeet ja muut immunosuppressantit). 

Autoimmuunisairauden hoitoon käytetty immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito voi lisätä vaikean koronavirustaudin riskiä. Kirjallisuuden mukaan etenkin glukokortikoidihoito lisää vaikean taudin riskiä. 

​​​​​​THL- Ei-elävä rokote reumatautia sairastavalle?​

Terveyskylä- Koronavirus ja reuma​

Yhteydenotto puhelimitse

 

Puhelinpalvelu hoitaa ajanvarausasiat ja mahdolliset yhteydenottopyynnöt.

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 8.00 - 16.00 puh 05 352 6000. Sinulla on mahdollisuus jättää takaisinsoittopyyntö klo 7.30 - 14.30 välisenä aikana.

Peruutuspuhelin toimii arkisin klo 7.00 - 9.00 puh 040 651 5908.

Sairaanhoitajan puhelintunti on hoidollisia puheluita varten ti ja pe klo 8.30 - 9.30
puh 040 651 0284​

Voit myös varata soittoajan reumapoliklinikan sairaanhoitajalle netissä. Siirry ajanvaraukseen tästä
(Siirry ajanvaraukseen - EKKS poliklinikat ja toimenpideyksiköt - Reumapoliklinikka)


 

Sähköinen asiointi 

 

Pyrimme lähettämään ajanvarauskutsut Eksoten sähköisen asioinnin kautta, kun olet ottanut asiointipalvelun käyttöön. Otathan sähköisen asioinnin käyttöösi. Ajanvarauksesi pysyvät kätevästi tallessa ja saat heti tiedon ajanvarauksesta sähköpostiisi.

Voit ottaa yhteyttä poliklinikalle Eksoten asiointipalvelun kautta, kun sinulla on lähete poliklinikalle. Siirry Eksoten sähköisen asioinnin sivuille tästä 

 

Yksiköstä vastaavat

 ​

Ylilääkäri Elovaara Eija, Andrus Mullamaa
Palvelupäällikkö Merja Lampinen 
Toimintayksikön esimies Virpi Hakuli puh 044 791 5462

 

Asiakkaaksi

 

Asiakkaana tarvitset poliklinikalla asioidaksesi voimassa olevan lähetteen. Poliklinikkamme toimii arkisin klo 8.00 - 15.00.  


 

Saapuminen ja ilmoittautuminen


Ennen poliklinikalle tuloa ilmoittaudu pääaulan (A) ilmoittautumisautomaattiin. Tämän jälkeen siirry keskussairaalan 3. kerrokseen C-siipeen. Odota poliklinikan odotustilassa, josta sinut kutsutaan nimellä.  


 

Hoito


Reumapoliklinikalla työskentelevät yhteistyössä reumatologit ja sairaanhoitajat. Poliklinikka toimii ajanvaraus periaatteella. Poliklinikalle tullaan hyvinvointiaseman-. työterveyden- tai yksityislääkärin lähetteellä. Reumatologimme katsoo lähetteet ja päättää hoidon jatkosta.

Reumapoliklinikalla hoidetaan tulehduksellisesti aktiivisia ja uusia niveltulehduksia. Reumasairauksiin perehtyneiltä sairaanhoitajilta saat sairauteen liittyvää ohjeistusta, tukea ja neuvoa. Teemme yhteistyötä perusterveydenhuollon kanssa ja ohjaamme jatkoseurannan perusterveydenhuoltoon sairauden ollessa rauhallisessa vaiheessa. 


 

Potilasohjeet

 

https://www.terveyskyla.fi/reumatalo

 

Anna palautetta

 

Palautteen antaminen on mahdollista tämän linkin kautta Anna palautetta  

​​​​​​​​​​​Share