Sisätautien poliklinikka

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Poliklinikkamme on sisätautien alaan kuuluvien sairauksien lähetepoliklinikka. Poliklinikalle saavut lääkärin lähetteellä terveyskeskuksista, yksityissektorilta, työterveysasemilta, muista sairaaloista tai sairaalan toisesta yksiköstä konsultaatiopotilaana.
 
Olemme avoinna arkipäivisin klo 7.30–15.30.
 

Ilmoittautuminen​ ja saapuminen 

 
Sisätautipoliklinikka sijaitsee C-siiven 3.krs:ssa. Osa toiminnastamme on hajautettu sairaalan 1. kerrokseen. Saavut poliklinikallemme sairaalan A-aulan tai B-aulan kautta. Sisääntuloaulassa voit ilmoittautua automaatilla. Automaatin käytössä saat tarvittaessa apua.
 

C-siiven 3 krs:

Diabetespoliklinikka
Endokrinologian poliklinikka
Hematologian poliklinikka
Infektiopoliklinikka
Jalkapoliklinikka
Reumatautien poliklinikka
Sisätautien poliklinikka
 

D-osan 1. krs 

Gastroenterologian poliklinikka ja tähystykset ​

 

Infuusiopoliklinikka

Infuusiopoliklinikka toimii A-siiven 3. kerroksessa.
 

Hoito

Lähetämme kutsun tutkimuksiin ja vastaanotolle tai annamme konsultaatiovastauksen lähetetietojen perusteella. Ajanvarauskirjeen mukana saat myös ohjeen tarvittaviin tutkimuksiin, jotka pitää tehdä ennen vastaanotolle tuloa. 
 
Hoitosi etenee sisätautien erikoisalojen mukaisesti. Toimintaamme ohjaavat erikoisalojen hoitotiimit (lääkäri, hoitaja, sihteeri), jotka kukin paneutuvat erityisongelmaasi.
 
Meillä toimivat nämä sisätautien erikoisalat:
Yleissisätaudit
Endokrinologia: endokrinologian poliklinikalla hoidetaan muun muassa diabetespotilaat ja kilpirauhaspotilaat
Hematologian poliklinikka eli verisairaudet
Infektiopoliklinikka
Jalkaterapia
Reumasairaudet
Gastroenterologian poliklinikka, tähystys- eli endoskopiatutkimukset​ (vatsaelinsairauksien poliklinikka)

 
Näiden erikoisalaojen potilaat saavat tarvitsemansa lääkehoidon infuusiot infuusiopoliklinikalla. Infuusioihin liittyvät verikokeet ja tarkastukset ja ajanvaraukset hoidetaan oman erikoisalapoliklinikan toimesta, johon voit olla yhteydessä, mikäli sinulla infuusiohoitoon liittyviä kysymyksiä.​ Voit siirtyä tarkastelemaan infuusiopoliklinikan tietoja oheisesta linkistä.
 

Sähköinen asiointi 

Voit ottaa yhteyttä poliklinikalle Eksoten asiointipalvelun kautta, kun sinulla on lähete poliklinikalle. Asiointipalvelussa voit myös viestitellä suoraan reumapoliklinikan tai gastroenterologian poliklinikan sairaanhoitajan kanssa, kun olet ammattilaisen kanssa siitä erikseen sopinut. Siirry Eksoten sähköisen asioinnin sivuille tästä 
 

Ohjeita

Ravitsemusavanne (PEG) potilaanhoito-ohje A4.pdf

​​​Biopankki-info.pdf
Share