Syöpähoitoyksikkö

​Ajankohtaista koronarokotuksista

Koronarokotukseen voi varata ajan eksoten asiointipalvelun kautta tai soittamalla. Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan.


Koronavirusrokotuksiin tulee saapua oireettomana. Mikäli sairastut, tai sinulle ilmenee muu yllättävä este, ilmoita peruutuksesta viipymättä 

Eksoten koronaneuvonnan numeroon 05 352 2355. ​

Kolmas rokoteannos koskee nyt ainoastaan alle 6 viikon rokotusvälillä rokotettuja sekä voimakkaasti immunipuuteisia, EI aiemmin määriteltyjä riskiryhmä 1 - 2. Tarkistamme rokotusoikeuden rokotuspisteellä. Ethän varaa aikaa ellet kuulu menossa oleviin rokotusryhmiin ja aiheuta harmia itsellesi ja rokottajille. Jos olet epävarma siitä, että oletko oikeutettu kolmanteen rokotukseen, varmista rokotusajanvarausnumerosta. Voimakkaasti immunipuutteisten ryhmät tässä osiossa alempana.

Kolmas rokoteannos alle 6 viikon rokotusvälillä alkuvuodesta rokotetuille jos rokotuksesta on aikaa vähintään 6kk (26 viikkoa).

Kolmas rokoteannos voimakkaasti immuunipuutteisille jos toisesta rokoteannoksesta on aikaa vähintään 2 kk (60 päivää).

THL ja STM ovat käsitelleet asiaa ja todenneet, että kolmansien rokoteannosten anto voimakkaasti immuunipuutteisille voidaan aloittaa. THL ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta rokoteannosta osana perusrokotesarjaa niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

Voit nyt varata ajan kolmanteen koronarokotukseen sähköisesti tai soittamalla ajan numerosta 05 352 2355 tai tulla ilman ajanvarausta Imatralle ToriGalleriaan tai Lappeenrantaan IsoKristiinaan. 

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät THL voimakkaasti immuunipuutteiset 

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Varovaisuusperiaatteen vuoksi THL ei kuitenkaan toistaiseksi suosittele kolmatta rokoteannosta alle 30-vuotiaille miehille. Tämä rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta.

Eksoten etusivulla ajantasalla olevaa lisätietoa koronavirusrokotuksista Etelä-Karjalan alueella.​​

​​​​​​Yhteydenotto puhelimitse


 

Eksoten puhelinpalvelut palvelevat asiakkaita seuraavalla tavalla.

1.9. alkaen:

 • Eksoten puhelinvaihde puh. 05 352 000 palvelee kuten ennenkin ma-pe kello 8–16.
 • Rokotuspuhelinpalvelu puh. 05 352 2355 palvelee kuten ennenkin ma-pe kello 9–16.
 • Ajanvaraus: laboratorio, fysioterapia ja Etelä-Karjalan keskussairaalan poliklinikat 05 352 6000 palvelee ma-pe kello 7–18.
  • Asiakas voi 1.9. alkaen jättää 05 352 6000 soittopyynnön ma-pe kello 7–16.
  • Asiakas voi perua fysioterapiaan ja laboratorioon varatun ajan 24/7 lähettämällä tekstiviestin numeroon +358 45 7395 9041. Tekstiviestiperuutukseen tulee laittaa etunimi ja sukunimi (lapsen nimi, jos perutaan lapsen aikaa) ja minkä vastaanottoajan peruu. Aika tulee peruuttaa vuorokausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, jotta aika katsotaan perutuksi.​

Peruutuspuhelin toimii arkisin klo 7.00 - 9.00 puh 040 651 5908. Peruutuspuhelimeen ilmoitetaan vain saman päivän peruutukset. Muuten peruutukset puhelinpalvelun kautta

Oirepoliklinikan sairaanhoitaja sijaitsee hoitokeskuksen kanssa samoissa tiloissa D1-siivessä, puhelinaika klo 8.30–9.30 puh. 05 352 5456. Voit varata puhelinajan myös sähköisen asioinnin kautta. Katso alta.​ HUOM ! 19.10.20 alkaen puhelinaika on klo 9-10.

Sädehoitoyksikön röntgenhoitajan puhelintunti hoidollisia puheluita varten ma-to  klo 8:30-9:30 puh 040 651 0286

Syöpäsairaanhoitajan puhelintunnit arkisin klo 10-11 ja 13-14 välillä puh 044 791 5353. Toivomme sinun pitävän näistä ajoista kiinni. Voit varata puhelinajan myös sähköisen asioinnin kautta. Katso alta.

Sähköinen asiointi 

Pyrimme lähettämään ajanvarauskutsut Eksoten sähköisen asioinnin kautta, kun olet ottanut asiointipalvelun käyttöön.

Otathan sähköisen asioinnin käyttöösi. Ajanvarauksesi pysyvät kätevästi tallessa ja saat heti tiedon ajanvarauksesta sähköpostiisi.

Voit ottaa yhteyttä poliklinikalle Eksoten asiointipalvelun kautta, kun sinulla on lähete poliklinikalle.  Siirry Eksoten sähköisen asioinnin sivuille tästä

Ohje sähköisenasiontipalvelun sopimuksen tekoon sekä lopettamiseen: Eksoten asiointipalvelu Omien tietojen päivittäminen.pdf
 

Yksiköstä vastaavat


 

​Ylilääkäri Kari Möykkynen​
​​Palvelupäällikkö Merja Lampinen
Syöpäpoliklinikan ja hoitokeskuksen toimintayksikön esimies Katri Toivakka
puh 044 791 5916
Sädehoitoyksikön toimintayksikön esimies Virpi Hakuli puh 044 791 5462

 

Asiakkaaksi

 Asiakkaana tarvitset poliklinikalla asioidaksesi voimassa olevan lähetteen. Poliklinikkamme toimii arkisin klo 8:00–15:00. 

Saapuminen ja ilmoittautuminen


Syöpäpoliklinikka ja sytostaattihoidot sijaitsevat hoitokeskuksessa, D1-siivessä. Sinne kuljetaan sairaalan ovesta 5. Sisään tullessaan asiakas voi ilmoittautua D1-siiven automaatilla, joka sijaitsee sisäänkäynnin yhteydessä.

Sädehoitoyksikkö  sijaitsee sairaalan  E-siivessä ovi 6. Olemme avoinna arkisin ma–to 7.00–15.30 ja pe 7.00–14.30. Sädehoitoon erillistä ilmoittautumista automaatilla ei tarvita. ​

Hoito

 
Yksikössämme toimii syöpätautien erikoislääkärin vastaanotot. Hoidon suunnittelu tapahtuu ensikäynnillä lääkärin vastaanotolla. Lääkärin työparina työskentelee sairaanhoitaja.

Hoitokeskuksessa on 17 potilaspaikkaa polikliinisesti toteutettavia solusalpaajahoitoja varten. Sytostaattien lisäksi annamme punasolutiputuksia ja erillisiä suonensisäisiä nesteytyksiä sekä teemme pieniä toimenpiteitä. Hoidot tapahtuvat ajanvarauksella.

Hoitokeskuksessa annamme syövän lääkehoitoa. Sädehoito toteutetaan sädehoitoyksikössä E-siivessä. Osastohoitoa vaativat syöpäpotilaat hoidetaan keuhko- ja syöpäsairauksien osastolla K6

Potilaan hoitoprosessi.pdf
 

Sädehoitoyksikkö​


 

Sädehoitoyksikössä annetaan sädehoitoa. Ennen sädehoidon aloittamista potilaalle tehdään annossuunnittelukuvaus. Annossuunnittelukuvien perusteella lääkäri määrää sädehoitoalueen ja sen annoksen. Tämän jälkeen fyysikko tekee sädehoitosuunnitelman. Sädehoidon toteuttamisesta vastaavat röntgenhoitajat. Röntgenhoitajat ohjaavat potilaita sädehoitoon liittyvissä asioissa koko hoitojakson ajan.

Sädehoitoa annetaan arkipäivisin. Sädehoitokerta kestää noin 15 minuuttia ja se on täysin kivutonta. Sädehoitojakson pituus riippuu hoitoalueesta ja -suunnitelmasta.


 

Oirepoliklinikka

 
Meillä on ajanvarauksella toimiva oirepoliklinikka hoitokeskuksessa. Seurannassa olevien potilaiden, joilla ilmenee sairauteen liittyviä oireita, on mahdollista päästä sairaanhoitajamme vastaanotolle. Sairaanhoitajamme konsultoi tarvittaessa lääkäriä. Sairaanhoitajamme huolehtii myös tabletti-sytostaattipotilaiden hoidon ohjauksesta ja seurannasta. 

Voit myös varata oirepoliklinikalle soittoajan netissä, mikäli sinulla on sytostaattihoidot (tabletti tai infuusio) menossa. Ajat ovat varattavissa maanantaina ja perjantaina klo 13-13.30 kaksi aikaa. Kaikki muut potilaspuhelut syöpäpoliklinikalle puhelinpalvelun kautta 05 352 6000.  Siirry ajanvaraukseen tästä

Etävastaanottoa tarjoamme potilaalle tilanteen mukaan. Kutsu tapaamiseen lähetetään etävastaanottoon osallistujalle asiointipalveluun. Lue lisää.


 

Syöpäsairaanhoitaja

 
Syöpäsairaanhoitajan puh. 044 791 5353  Sädehoitoyksikössä E-siipi 1kerros.

Syöpähoitoyksikössämme toimii syöpäsairaanhoitaja, joka antaa syöpäpotilaille ja heidän omaisilleen psykososiaalista tukea sairauden eri vaiheissa. Hän ohjaa ja neuvoo potilaita sairauteen ja hoitoon liittyvissä asioissa.

Syöpäsairaanhoitaja toimii syöpäpotilaan ja heidän läheistensä tukena sairauden kaikissa vaiheissa. Antaa tietoa sairaudesta, hoidosta ja seurannasta. Kuuntelee ja kannustaa vaikeassa elämäntilanteessa. Saat henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa. Toimii yhteyshenkilönä muiden hoitoon osallistuvien tahojen välillä. Antaa tietoa kuntoutuksesta ja erilaisista tukimuodoista.

Syöpäsairaanhoitajallamme on myös kontrollivastaanottoja rintasyöpäpotilaille.

Voit myös varata syöpäsairaanhoitajalle soittoajan netissä, mikäli sinulla on hoitosuhde syöpäpolilinikalla. Hoitaja soittaa ​sinulle siihen aikaan, minkä olet varannut. Ajat ovat varattavissa maanantaina ja torstaina klo 12.30 ja klo 12.45. Kaikki muut potilaspuhelut syöpäpoliklinikalle puhelinpalvelun kautta 05 352 6000.  Siirry ajanvaraukseen tästä


 

Palliatiivinen poliklinikka

 
Palliatiivinen poliklinikka toimii Armilan kuntoutuskeskuksen osasto 4:n yhteydessä. Vuodeosasto 4 on 12-paikkainen palliatiivisen hoidon yksikkö. Poliklinikalle potilaat tulevat kaikilta erikoisaloilta konsultaatiopyyntönä tai lähetteellä. Hoitovastuu pysyy edelleen hoitavalla lääkärillä. Poliklinikka toimii kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
Lääkärin työparina työskentelee sairaanhoitaja, joka huolehtii ajanvarauksista ja yhteydenotoista potilaisiin/omaisiin sekä potilasta hoitaviin yksiköihin. 

Linkki palliatiivisen poliklinikan ja osaston  sivulle   

Eksoten elintapaohjaus

 

Elintapaohjaus​​ on tarkoitettu sairauksien ennaltaehkäisyyn, ei sairauden hoitoon. Käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia.Hyvinvointivalmentajan vastaanotolle et tarvitse lähetettä, vaan voit varata ajan joko Eksoten asiointipalvelusta tai soittamalla hyvinvointivalmentajalle. Lue lisää ​Eksoten elintapaohjaus​

Vastaanottoja toteutetaan koko Eksoten alueella.

Hyvinvointivalmentaja -esite 2021.pdf


 

 Potilasohjeet

Biopankki-info.pdf

Muut ohjeet

Ohje Eksoten etävastaanotolle osallistujalle _ASIAKAS.pdf

Poliklinikan ajanvaraukset lähetetään jatkossa sähköisesti.pdf

 

Linkit


 

Saimaan Syöpäyhdistys ry

www.cancer.fi

www.kaikkisyovasta.fi

www.colores.fi

www.terveyskyla.fi 


Anna palautetta


Palautteen antaminen on mahdollista tämän linkin kautta Anna palautettaShare