Työlääketieteen poliklinikka

Ajankohtaista koronarokotuksista

Koronarokotukseen voi varata ajan eksoten asiointipalvelun kautta tai soittamalla. Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355. Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan.​

Koronavirusrokotuksiin tulee saapua oireettomana. Mikäli sairastut, tai sinulle ilmenee muu yllättävä este, ilmoita peruutuksesta viipymättä Eksoten koronaneuvonnan numeroon 05 352 2355. ​

Eksoten etusivulla ajantasalla olevaa lisätietoa koronavirusrokotuksista Etelä-Karjalan alueella.


​Yhteydenotto puhelimitse

 
Puhelinpalvelu hoitaa ajanvarausasiat ja mahdolliset yhteydenottopyynnöt. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 8.00 - 16.00 puh 05 352 6000. Sinulla on mahdollisuus jättää takaisinsoittopyyntö klo 7.30 - 14.30 välisenä aikana. ​


 

Sähköinen asiointi


Voit jättää henkilökohtaisen yhteydenoton työlääketieteen poliklinikalle. Turvallinen viestinvälitys edellyttää kirjautumista Eksoten asiointipalveluun. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset  tai mobiilivarmenteen.

Yhteydenottopyyntö


 

Yksiköstä vastaavat


Ylilääkäri Jarmo Rantanen
Palvelupäällikkö Merja Lampinen
Toimintayksikön esimies Virpi Hakuli puh 044 791 5462 ​


 

Asiakkaaksi

 
Asiakkaana tarvitset poliklinikalla asioidaksesi voimassa olevan lähetteen. Poliklinikkamme toimii arkisin klo 8–15.

Työperäisen oireen selvittelyssä on keskeistä se, miten taudin oireet tai sairaus liittyvät potilaan työhön eli miten niiden arvioidaan johtuvan tai pahenevan hänen työstään tai työolosuhteistaan.

Lähettävä lääkäri, katso alta tarkemmat läheteohjeet. 

Läheteohje_Työpkl_ohjeet.pdf

 

 Ilmoittautuminen ja saapuminen


Poliklinikka sijaitsee keuhkopoliklinikan yhteydessä E-siivessä 1- kerroksessa. Ilmoittautuminen tapahtuu pääaulan ilmoittautumisautomaatilla.

Ajanvarauskirjeessä annamme ohjeet siitä, milloin ja minne sinun tulee saapua. Kirjeen mukana saat esitietolomakkeita täytettäväksi ja mahdolliset valmistautumisohjeet tutkimuksiin. Jos varattu aika ei sinulle sovi, ilmoita siitä mahdollisimman pikaisesti.

  

Hoito


​Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on työperäiseksi epäilty sairaus, työhön liittyvä oire tai aiemmin todettu ammattitauti. Tavallisimpia poliklinikallamme hoidettavia sairauksia ovat astma ja kosteusvaurioastma, pitkäaikainen nuha, pölykeuhkosairaudet kuten asbestisairaudet ja homepölykeuhko, tärinätauti ja liuotinaine-aivosairaus.

Työperäisissä ihottumissa palvelee ensisijaisesti ihotautien poliklinikka ja työikäisten työkyvyn ja kuntoutustarpeen selvittämisen asioissa kuntoutustutkimuspoliklinikka.

 

Eksoten hyvinvointivalmennus

 

Elintapaneuvonta on tarkoitettu elintapaohjukseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn, ei sairauden hoitoon. Käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia.Hyvinvointivalmentajan vastaanotolle et tarvitse lähetettä, vaan voit varata ajan joko Eksoten asiointipalvelusta tai soittamalla hyvinvointivalmentajalle.

 Vastaanottoja toteutetaan koko Eksoten alueella.

Hyvinvointivalmentaja -esite 2021.pdf

Potilasohjeet


Asbestialtistumiskysely_Sininen kirja.pdf

Ohje ja lomakkeet PEF-työpaikkatutkimuksen tekemiseen (TTL)

Työterveyshuoltoon erikoistuvan lääkärin toimipaikka

Poliklinikalla työskentelee työterveyshuoltoon erikoistuva lääkäri vastaavan erikoislääkärin ohjauksessa. Poliklinikalla tehty lääkärin erikoistumispalvelu vastaa työterveyshuollon erikoislääkärikoulutukseen kuuluvaa ns. Työterveyslaitospalvelua.

Tarkempia tietoja työlääketieteen pkl:n erikoistumispalvelun sisällöstä ja jatkossa avoimista erikoistumisjaksoista antaa poliklinikan ylilääkäri. Sairaalassa tehtävistä ns. erikoistumisen reunapalveluista voi kysyä työlääketieteen poliklinikan ylilääkäriltä tai suoraan myös eri alojen ylilääkäreiltä.


 

 Potilasohjeet

 Asbestialtistumiskysely_Sininen kirja.pdf

Ohje ja lomakkeet PEF-työpaikkatutkimuksen tekemiseen (TTL)

 

Ohjeita ja linkkejä lääkäreille

 

SELVITYS TYÖSSÄ KÄSITELLYISTÄ AINEISTA.pdf
AT-ilmoitus_pdf_uusi.pdf      (ammattitautiohje)

Ammattitautien kasittelyohje - TAKO_20-6-2016 FINAL.pdf


 Työterveyshuollon virtuaaliyliopisto

Toimintaohjeita työympäristön kosteusvaurioissa


 

Anna palautetta

 

Palautteen antaminen on mahdollista tämän linkin kautta Anna palautetta Share